Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Reorganizēs Rīgas domes attīstības departamentu

Reorganizējot pilsētas attīstības departamentu, cer mazināt iespējamus interešu konfliktus

Katrs turpmāk nodarbosies ar savu lietu — attīstības departaments gādās par pilsētas plānošanu, bet būvvalde un būvinspekcija pieņems konkrētus lēmumus par vai pret būvniecības atļaušanu un nodarbosies ar to izpildes uzraudzīšanu. Pēc Rīgas domes (RD) pilsētas attīstības komitejas deputātu domām, to vislabāk varētu īstenot, ja attīstības departaments strādātu atšķirti no pilsētas būvvaldes un būvinspekcijas, tāpēc trešdien nolēma to reorganizēt. Speciālistu vidū nav vienprātības par efektu, kāds tiks panākts.

Diena jau rakstīja, ka doma par attīstības departamenta reorganizēšanu kā vienu no korupcijas risku mazināšanas veidiem izskanēja februārī, kad aizdomās par dalību kukuļošanā aizturēja bijušo departamenta direktoru Vilni Štramu un līdzšinējo tā administrācijas vadītāju Raimondu Janitu. Tad izskanēja, ka 65 000 eiro kukulis, iespējams, dots, lai firmai NCC Spilve Development, kas Dzirciema ielā grib būvēt daudzdzīvokļu namu kompleksu, nebūtu jāizstrādā detaļplānojums. Sākotnēji tas bija uzlikts, bet vēlāk tika atcelts.

Pēc šī un citiem RD skārušajiem korupcijas skandāliem izveidotās pretkorupcijas komisijas vadītājs Einārs Cilinskis (TB/LNNK) departamenta reorganizāciju atbalsta. "Departaments tādā gadījumā veido vairāk šos plānošanas, konceptuālos jautājumus un būvvalde veic šīs administratīvās procedūras," skaidro E.Cilinskis, gan atzīdams, ka visas problēmas tas neatrisinās. Arī Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) uzskata, ka tas ļaus minimizēt interešu konfliktu rašanās iespējas, jo viss būs skaidri nodalīts.

Kā norāda pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (TP), tuvākajā laikā notiks sarunas par turpmāko administratīvo aktu (izdoto atļauju, noteikumu, atzinumu u.c.) apstrīdēšanas kārtību. Sāksies arī darbs pie abu iestāžu nolikumu rakstīšanas, vadītāju izvēlēšanas u.c., kas varētu aizņemt pāris mēnešu. Pašreizējo departamenta vadītāja p.i. Gvido Princi gan visvairāk interesē, kā turpmāk notiks dokumentu aprite, kā pārdalīs budžetu un kā tiks atrisināts kadru jautājums.

Lai gan E.Cilinskis sēdē norādīja, ka reorganizāciju vajadzētu veikt tā, ka nav nepieciešams palielināt štata vienību skaitu, E.Krastiņš to apšaubīja. "Domāju, ka mums tas būs jāpalielina. Andis Cinis (būvvaldes vadītājs — red.) jaunajā iestādē grib izveidot atsevišķu ekspertīžu daļu," teica E.Krastiņš.

Paralēli tam departamenta pārstāvji maija beigās dosies uz Amsterdamu, kur iepazīsies ar viņu pieredzi korupcijas mazināšanā attīstības jomā un dažādu e–pakalpojumu ieviešanu, saka A.Cinis. Vasarā, iespējams, varētu tikt organizēts arī komandējums uz Zviedriju vai Somiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas