Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīgā noteiks ielu posmus, kuros nevarēs uzņemt vai izlaist neregulāro pārvadājumu pasažierus

Rīgā noteiks ielu posmus Rīgas Starptautiskās autoostas un Rīgas Centrālās stacijas tuvumā, kuros Rīgas administratīvajā teritorijā nedrīkstēs uzņemt un izlaist iekšzemes neregulāro pārvadājumu pasažieru grupas jeb mikroautobusu pasažierus, paredz otrdien Rīgas domes pieņemtie saistošie noteikumi Par ielām (ielu posmiem), kurās nedrīkst uzņemt un izlaist iekšzemes neregulāro pārvadājumu pasažieru grupas.

Rīgas domē skaidro, ka tie nepieciešami, lai netraucētu veikt regulāro pasažieru pārvadājumus Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, tostarp Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu tīkla maršrutos.

Noteikumi paredz, ka neregulāro pārvadājumu pasažierus nevarēs uzņemt vai izlaist Alfrēda Kalniņa ielā, Aspazijas bulvāra posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz 13.janvāra ielai un posmā no Audēju ielas līdz 13.janvāra ielai, Centrāltirgus ielā, Dzirnavu ielas posmā no Ernesta Birznieka-Upīša ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai, Elijas ielas posmā no Turgeņeva ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai, Elizabetes ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Kļavu ielai, Ernesta Birznieka-Upīša ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Dzirnavu ielai.

Tāpat pasažierus nedrīkstēs uzņemt un izlaist Gaiziņa ielā, Gogoļa ielā posmā no 13.janvāra ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai, Kļavu ielā, Krišjāņa Barona ielas posmā no Aspazijas bulvāra līdz Elizabetes ielai, Marijas ielas posmā no Raiņa bulvāra līdz Elizabetes ielai, Maskavas ielas posmā no 13.janvāra ielas līdz Puškina ielai, Merķeļa ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Marijas ielai, Nēģu ielā, Prāgas ielā, Puškina ielas posmā no Maskavas ielas līdz Dzirnavu ielai un citviet.

Rīgas Pašvaldības policija un Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienests kontrolēs šo saistošo noteikumu prasību izpildi, noformēs administratīvā pārkāpuma protokolus un uzliks administratīvos sodus par šo saistošo noteikumu pārkāpšanu.

Par šo noteikumu prasību neievērošanu uzliks naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 50 eiro apmērā, bet pārvadātājam 350 eiro apmērā.

Noteikumi stāsies spēkā pēc saskaņošanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) un publicēšanas Latvijas Vēstnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas