Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgā sākas Jāņu ielīgošanas pasākumi

Šodien no plkst.12.00 līdz 18.30 Rīgas Vidzemes priekšpilsētā notiks ielīgošanas gadatirgus ar dažādām tradicionālām Līgo pasākumu aktivitātēm, ieskandinot vasaras skaistākos, krāšņākos, prieka piepildītos svētkus – Jāņus, informēja Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas pārstāve Dana Šarlovska. Savukārt Vērmanes dārzā šovakar uzstāsies Rīgas Tehniskās universitātes kolektīvi, ieskandinot Dziesmu un Deju svētkus, kā arī Jāņus.

Gadatirgū pie Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas ēkas, Brīvības gatvē 266, piedalīsies vairāk kā 30 tirgotāji ar plašu produktu un preču klāstu – maizi, medu un citiem biškopības produktiem, ārstniecības augiem, dārzeņiem, augļiem, kūpinājumiem, zivīm, sieru, piparkūkām, ziediem, pinumiem, adījumiem, rotaslietām. "Ikvienam būs iespēja piedalīties dažādu latviešu seno rituālu norisē – jāņuzāļu kompozīciju, smilgu pinumu un vainagu veidošanā, rotaļās, dančos, dziesmās, gūstot ieskatu par Jāņu tradicionālo svinēšanu, paražām, ticējumiem," klāstīja D. Šarlovska.

Pasākuma ietvaros apmeklētāji varēs baudīt īpaši Jāņiem sagatavotu teatrālu uzvedumu ar dziedāšanu un lustīgiem dančiem „Ļembasts papardēs”, kā arī piedalīties konkursos un atrakcijās gan dāmām un kungiem, gan bērniem.

Savukārt pievakarē - plkst. 18:00 - koncerts Vērmanes dārza estrādē Dziesmu un deju svētku rakstos ieskandinās Jāņus un Līgo svētkus, kā arī Dziesmu un deju svētkus. Koncertā piedalīsies Rīgas Tehniskās universitātes tautas mākslas kolektīvi - tautas deju ansamblis "Vektors", studentu pūtēju orķestris "SPO", sieviešu koris "Delta" un vīru koris "Gaudeamus" -, izpildot šā gada iecienītākos Dziesmu un deju svētku skaņdarbus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas