Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgas Aldara parka rekonstrukcijai iesniegti divi projekti

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izsludinātajam Aldara parka rekonstrukcijas metu konkursam iesniegtas divas ieceres, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lai nodrošinātu neatkarīgu metu konkursa norisi, pretendentu ieceres tiek iesniegtas anonīmi, apzīmējot tās ar devīzēm. Pieteikumu iesniedzēju vārdi tiks atklāti tikai pēc uzvarētāja noteikšanas.

Kopējais konkursa godalgu fonds ir 17 000 eiro.

Konkursa žūrijas komisijā būs Pilsētas attīstības departamenta, Mājokļu un vides departamenta, Rīgas pilsētas arhitekta biroja, Rīgas pilsētas būvvaldes, SIA Rīgas meži, Latvijas Arhitektu savienības un Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības pārstāvji.

Aldara parka teritorijas rekonstrukcijas gaitā plānots izveidot pieejamu, dažādām vietējo iedzīvotāju grupām piemērotu un daudzveidīgu vidi atpūtai, fiziskām aktivitātēm, kā arī kultūras pasākumu norisei. Parka attīstību pašvaldība vēlas gan tematiski, gan fiziski saistīt ar blakus esošajiem objektiem, saglabājot vietējo dabas mantojumu, labiekārtojot apzaļumotās teritorijas un uzlabojot pārvietošanās iespējas.

Viens no vecākajiem Rīgas parkiem - Aldara parks - ir Sarkandaugavas apkaimes zaļā teritorija ar 2,57 hektārus lielu platību. Parks projektēts 19.gadsimta beigās kā tā laika alus darītavas īpašnieka slēgtais savrupmājas dārzs ar dīķi un mākslīgajām pilsdrupām.

Patlaban parks atrodas degradētā stāvoklī. Apkaimes iedzīvotāji, kurus pārstāv Sarkandaugavas attīstības biedrība, kā arī ražotne Aldaris, Rīgas 28.vidusskola un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļa, ar ko robežojas parka teritorija, iesaistās Aldara parka teritorijas turpmākās attīstības plānošanas aktivitātēs.

2014.gadā Latvijas Lauksaimniecības universitātes ainavu arhitektu studentu veiktajā pētījumā secināts, ka ainaviski parkā ir relatīvi izteiksmīgs reljefs, bet nepieciešams to padarīt redzamāku, attīstot skatu perspektīvas, kā arī atklāt skatus uz atbalsta sienu ap Dauderu muzeju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas