Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas domē brauc un runā par pusi mazāk

Vispārējās taupības apstākļos arī Rīgas domei nācies piedomāt pie saviem tēriņiem. Pašvaldība no 1.novembra par pusi samazinājusi darbinieku autotransporta izdevumus un apmaksātās mobilo telefonu sarunas.

Tagad Rīgas mērs un viņa vietnieki ar dienesta automašīnu mēnesī drīkst nobraukt 2500 kilometru, bet telefonsarunām iztērēt 50 latu. Savukārt domes deputāti tagad drīkst norunāt maksimums 30 latu mēnesī līdzšinējo 60 latu vietā, informē Rīgas mēra Jāņa Birka preses sekretāre Kristīne Liepa.

īgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga preses sekretārs Uģis Vidauskis gan stāsta, ka Rīgas mēra mobilā telefona rēķini pēdējos mēnešos tikai nedaudz pārsnieguši desmit latu — augustā norunāti 10,17 lati, bet septembrī 11,62 lati. Savukārt jūlijā J.Birks telefonsarunām iztērējis 63 latus. Pēc U.Vidauska vārdiem, liela nozīme ir tam, ka pašvaldības darbinieku savstarpējās sarunas ir bezmaksas.

Atšķirībā no neiztērētajiem telefonsarunu limitiem dienesta automašīnas reālais nobraukums mēram iekļaujas noteiktajos rāmjos. Šogad domē nodarbināto mobilo telefonsarunu apmaksai bija atvēlēti vairāk nekā 326 000 latu, autotransporta izdevumiem — vairāk nekā viens miljons latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas