Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgas dome plāno saglabāt visas pašreizējās braukšanas maksas atlaides

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstīja un nolēma virzīt izskatīšanai domes sēdē Rīgas domes saistošo noteikumu projektu "Par pasažieru kategorijām, kam ir tiesības izmantot līguma cenas atvieglojumus Rīgas pilsētas maršrutu tīklā", kurā paredzēts saglabāt visas tās braukšanas maksas atlaides, kas darbojas pašlaik, _Dienu _informēja domes pārstāvis Dzintars Zaļūksnis.

Saistošie noteikumi nosaka pasažieru kategorijas, kam ir tiesības izmantot līguma cenas atvieglojumus Rīgas pilsētas maršrutu tīklā papildus Ministru kabineta noteiktajām pasažieru kategorijām, kā arī kārtību, kādā saņem un izmanto līguma cenas atvieglojumus, līguma cenas atvieglojumu apjomu, kā arī pieņemto lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

Saistošo noteikumu projektā noteikts: lai iegūtu braukšanas tiesības ar līguma cenas atvieglojumu, pasažierim būs pienākums saņemt personalizēto viedkarti.

Rīgas pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Rīgas satiksme" noteiktajām pasažieru kategorijām braukšanas tiesības ar līguma cenas atvieglojumu piešķirs, reģistrējot, ievadot, glabājot, izmantojot, bloķējot un dzēšot personalizētā pasažiera statusa datus personas datu apstrādes sistēmā. Ja personas datu apstrādes sistēma konstatēs pasažiera statusa datu neatbilstību pasažiera statusa derīguma nosacījumiem, tā nākamajā dienā bloķēs pasažiera braukšanas tiesības ar līguma cenas atvieglojumu. Lai atjaunotu braukšanas tiesības ar līguma cenas atvieglojumu personas datu apstrādes sistēmā, pasažierim būs jāierodas "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centrā un jāpierāda pasažiera statusa datu atbilstību pasažiera statusa derīguma nosacījumiem.

Šie saistošie noteikumi neattieksies uz pārvadātājiem, kuri apkalpo sabiedriskā transporta maršrutus uz komerciāliem principiem.

Pēc saistošo noteikumu projekta apstiprināšanas Rīgas domē tie tiks nosūti reģistrēšanai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai. Ja ministrijai nebūs iebildumu, saistošie noteikumi tiks publicēti laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "5 min.", un stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas