Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas domē vienbalsīgi akceptē algu iesaldēšanu deputātiem

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti trešdien vienbalsīgi atbalstīja lēmumprojektus par algu nepalielināšanu deputātiem un amatpersonām, kuru darba samaksa piesaistīta minimālajai mēnešalgai valstī.

"Ņemot vērā situāciju valsts tautsaimniecībā, arī Rīgai ļoti daudzās budžeta pozīcijās izdevumi būs krasi jāsamazina. Un mana pārliecība ir, ka jāsāk ar mums pašiem – domes deputātiem," uzsvēra mērs Jānis Birks (TB/LNNK).

Plānots iesaldēt mēra, vicemēru, komiteju priekšsēdētāju, citu deputātu, kā arī revīzijas komisijas, administratīvās komisijas un zemes komisijas locekļu darba algas. Tādējādi nākošgad, minimālajai algai pieaugot no 160 latiem līdz 180 latiem, šo domnieku atalgojums nepalielināsies.

Rīgas domes priekšsēdētājs arī nākamgad par darbu domē mēnesī saņems 2880 latu, trīs vicemēri  - katrs 2400 latus, bet desmit komiteju priekšsēdētāji - katrs 1760 latus pirms nodokļu samaksas.

Savukārt pārējiem deputātiem samaksu plānots noteikt ar vienas stundas algas likmi 16 latu apmērā, nosakot, ka apmaksātas tiek 40 darba stundas nedēļā. Tas nozīmē, ka 46 deputāti, kuriem nav liegts strādāt arī citās darba vietās, par darbu pašvaldībā, mēnesī maksimums varēs saņemt 640 latus pirms nodokļu samaksas.

Lēmumprojekts vēl jāapstiprina domes sēdē.

Diena jau rakstīja, ka no pārējiem domē strādājošajiem darba samaksu varētu celt tikai tiem, kuri saņem zemāko algu, bet arī tas būs esošā algu fonda ietvaros, iepriekš sacījis J.Birks. Algas varētu nepaaugstināt arī pašvaldības uzņēmumu valdēs un padomēs sēdošajiem. Tiesa, lielākoties viņiem jau ir Ministru kabineta noteikumos paredzētā maksimālā alga.

Tēriņu samazināšana pašvaldībā iecerēta arī pārskatot arī citus izdevumus - paredzēts atlikt vairākus lielos projektus, visām pašvaldības iestādēm un departamentiem uzdots līdz piektdienai pārstrādāt savus budžetus,  centrālajā administrācijā plānots reorganizēt vairākas struktūras, kā arī iecerēts apvienot komunālo un vides departamentu, tādējādi ietaupot vismaz 400 tūkstošus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas