Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas kanālmalu par miljonu izgaismos "Euromoduls"

Metu konkursā par kanālmalas teritorijas izgaismošanas konceptuālo risinājumu Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) vadītā žūrija trešdien vienbalsīgi par uzvarētāju atzina pilnsabiedrību Eiromoduls. Uzvarētājam apgaismošanas projekts par aptuveni vienu miljonu latu lielu naudas summu jāīsteno līdz novembrim, pirms valsts 90.

jubilejas svinībām. Konkurss tika rīkots nolūkā radīt Rīgas kanāla un tam piegulošās teritorijas izgaismošanu. Pretendentiem bija jāparedz ikdienas un svētku apgaismošanas režīms, jānodrošina gājēju celiņu pārredzamība, ar krāsainu gaismu jāakcentē tiltus, pieminekļus un skulptūras, strūklakas, reljefu, vērtīgākos kokus, mūra faktūru, kā arī jāizceļ nozīmīgākie apkārtnes objekti – Operas ēka, Bastejkalns un Brīvības piemineklis. Domes sabiedrisko attiecību speciālists Viktors Daugmalis _Dienu _informēja, ka konkursa nolikumu saņēma 18 pretendenti, piedāvājumus iesniedza septiņi, no kuriem trīs netika vērtēti. Viens bija noformēts, pārkāpjot dalībnieka anonimitātes principu – uz iesniegtā piedāvājuma iesaiņojuma bija redzams uzņēmuma zīmogs. Divu pretendentu priekšlikumos trūka visu nepieciešamo dokumentu.

Otro vietu ieguva konkursā ieguva SIA Sintija Vaivade arhitekte, SIA Baltijas būvnieks un SIA Gaismas stils, trešo – SIA Core projekts.

Ar ieceri krāšņi izgaismot pilsētas kanālmalu no Latvijas Nacionālās operas līdz Andrejostai šī gada sākumā klajā nāca pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas vadītājs Andris Ameriks (LPP/LC), sakot, ka tam no privatizācijā iegūtajiem līdzekļiem varētu atvēlēt divus miljonus latu. Koalīcijas partneri pret viņa ieceri neiebilda, tāpēc marta sākumā īpašuma departaments izsludināja metu konkursu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas