Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rīgas patversmes teju pilnas

Naktī no pirmdienas uz otrdienu, kad Rīgā vidējā gaisa temperatūra bija -16 grādi, Rīgas patversmēs uzturējies 891 bezpajumtnieks, bet kopumā pilsētas patversmēs ir 897 vietas, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Lielā aukstuma laikā pilsētas naktspatversmes strādā visu diennakti, un vajadzības gadījumā tajās tiek iekārtotas papildus guļvietas.

Aukstajā laikā Rīgas pašvaldības policija strādā pastiprinātā režīmā, uzraugot bezpajumtnieku pulcēšanas vietas un nepieciešamības gadījumā nogādājot tos uz pilsētas patversmēm. Pirmdien pašvaldības policijas darbinieki nogādājuši uz Rīgas patversmēm deviņus cilvēkus.

Rīgas patversmes Mobilā brigāde pirmdien uz naktspatversmēm pārvedusi sešus cilvēkus. Tāpat mobilā brigāde ik pēc dažām stundām apseko vairākas bezpajumtnieku pulcēšanas vietas.

Rīgas pašvaldība aicina rīdziniekus ziņot Rīgas patversmes Mobilajai brigādei darba dienās no plkst.9.00 - 17.00 pa tālruni 27023550, ja viņu redzeslokā nonāk cilvēki, kuri uzturas nepiemērotos apstākļos, piemēram, dzīvo pamestās mājās, dārza būdiņās vai zem klajas debess.

Lūgums nepaiet garām uz ielas gulošiem cilvēkiem, bet zvanīt vai nu Mobilajai brigādei tās darba laikā, vai Rīgas pašvaldības policijai pa tālruni 02, pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai citiem dienestiem, jo aizmigšana tādā aukstumā gandrīz vienmēr beidzas letāli vai ar smagiem apsaldējumiem.

Rīgad dome arī aicina iedzīvotājus informēt par saviem kaimiņiem, vientuļiem cilvēkiem, ja viņiem nav malkas apkurei vai dzīvoklī atslēgts siltums, zvanot uz Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, darba dienās darba laikā plkst.9.00 - 17.00, piektdienās plkst.9.00 - 16.00.

Rīgā darbojas septiņas naktspatversmes, kur tiek nodrošināta uzturēšanās, kā arī personiskās higiēnas iespējas, uzturs, apģērbs, sociālā darbinieka un mediķa pakalpojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas