Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rīgas runči tikuši pie vārdiem - Muris un Kuzja

Divi kaķēni, kas pirms mēneša atraduši jaunas mājas Rātsnamā, beidzot tikuši pie vārdiem - oficiālos Rīgas runčus sauks par Muri un Kuzju.

Kopš 2.novembra galvaspilsētai ir divi oficiālie kaķi, jo Rīgas dome kļuvusi par mājvietu diviem no dzīvnieku patversmes Līči paņemtiem kaķēniem. Viens no tiem ir balts ar melniem plankumiem, bet otrs kaķis - tumšs strīpainis.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs, kaķiem vārdus izdomājusi viena no dzīvnieku patversmes Ulubele dibinātājām Ilze Džonsone, kas savu ideju mēram atsūtījusi īsziņā. "Visi jau ilgu laiku jokoja, ka viens no kaķiem noteikti ir krievs, otrs - latvietis, cilvēki arī pārsvarā sūtīja tādus vārdus," teica Ušakovs.

Strīpainais runcis nosaukts par Kuzju, savukārt resnākajam dots vārds Muris.

Līdz šim vēl nevienam pretenzijas pret kaķiem mēra kabinetā neesot radušās, gluži otrādi - domes darbinieki paši bieži vien iegriežas parotaļāties ar runčiem. Laikā, kad notiek oficiālas tikšanās, kaķi uzturas blakus telpā.

Abus minčus Ušakovs izraudzījies patversmē, un savas dienas gaitas abi oficiālie Rīgas kaķi pavada Rīgas domes priekšsēdētāja birojā. Kaķi ir nodrošināti ne tikai ar barību, bet arī ar vietu dabisko vajadzību kārtošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas