Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgas satiksme: tehniskas problēmas ar e-talonu bijušas vien 2,5% lietotāju

Pirmajā nedēļā, kopš par sabiedrisko transportu var norēķināties, iegādājoties dzelteno e-talonu noteiktam braucienu skaitam vai laika periodam, pārdoti vairāk nekā 28 000 viedbiļešu. Saskaņā ar veikto apkopojumu tikai 2,5 % iedzīvotāji, lietojot viedbiļeti saskārās ar neatbilstībām, no tiem lielākā daļa pirmajā dienā, Dienu informēja Rīgas satiksmes (RS) pārstāve Iluta Bērziņa. Iedzīvotāji, kuri veic braucienu reģistrāciju ar personalizēto e-talonu, nav saskārušies ar neatbilstībām.

Aizvadīta pirmā nedēļa kopš Rīgas sabiedriskā transporta lietotāji aicināti norēķināties ar e-talonu. RS uzskata, ka tā noritējusi kopumā veiksmīgi, novērstas konstatētās nelielās neatbilstības, sabiedriskā transporta darbinieki, tirgotāji un arī pasažieri guvuši pirmo pieredzi elektroniskajos norēķinos. Tāpēc šobrīd tiek paplašināta elektroniskās norēķinu sistēmas lietošana: RS biļešu pārdošanas vietās pieejami nepersonalizētie e-taloni, kā arī izsūtīti tiek nākamie 30 000 personalizētie e-taloni.

Saskaņā ar pārdošanas datiem iedzīvotāji dod priekšroku braucienu biļetēm, turklāt populārākās ir 20 braucienu biļetes, kurām piemērota 10 % atlaide vienam braucienam. Otra populārākā ir 5 braucienu biļete.

Lai kļūtu par e-talona - nepersonalizētās viedkartes - lietotāju, šobrīd var doties uz kādu no RS biļešu pārdošanas vietām sabiedriskā transporta galapunktos vai klientu centriem. Lai kļūtu par nepersonalizētā e-talona lietotāju, jāiemaksā 2 latu garantijas maksājums, kuru iespējams atgūt, atdodot e-talonu. Nepersonalizētā e-talonā var glabāt mēneša vai braucienu biļetes, tai skaitā vienam braucienam.

Šobrīd ir noslēgusies personalizēto e-talonu - viedkaršu izsūtīšana iedzīvotājiem, kuriem piešķirta pašvaldības braukšanas maksas atlaide 100 % apmērā. Aprīļa sākumā personalizētais e-talons izsūtīts iedzīvotājiem, nestrādājošiem pensionāriem līdz 75 gadu vecumam, daudzbērnu ģimenēm, Černobiļas AES seku likvidatoriem, 3. grupas redzes un dzirdes invalīdiem. Savukārt, no 15. aprīļa personalizētos e-talonus saņems 5. - 12. klašu skolēni, studenti un profesionālo iestāžu audzēkņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO:


VIDEO: RS valdes priekšsēdētājs par e-talona ieviešanas problēmām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas