Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Rīgas satiksmei" atkal jāpārstrādā budžets, iespējama reisu samazināšana

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme uzdots jau otro reizi pārstrādāt nākamā gada budžetu, jo prasītā dotācija 73,3 miljonu apmērā pašvaldībai nav paceļama. "Tādu naudu Rīgas dome iedot nevarēs, un diemžēl no kaut kā būs jāatsakās," atzīst mērs Jānis Birks (TB/LNNK).

Lai nebūtu jāpaaugstina braukšanas tarifi, jau šajā budžeta projektā RS piedāvāja par 5% procentiem samazināt reisu skaitu. Saīsinot tēriņus vēl vairāk, nav izslēgts, ka procents būs augstāks. Pakalpojumu apjoma samazinājumu pieļauj arī J.Birks. "Tomēr te noteikti ļoti rūpīgi jāizvērtē, kuros maršrutos to var darīt, un kur tas nebūtu pieļaujams," saka mērs.   


Jauni trolejbusi un zemās grīdas tramvaji būs

Kā ziņots, RS piedāvā nākamgad nepalielināt biļešu tarifu, taču samazināt reisu skaitu par 5%, liecina uzņēmuma nākamā gada budžeta optimizētais variants. Tāpat paredzēts samazināt administrācijas izmaksas un algu pieaugumu, kā arī investīciju programmu.

Kas attiecas uz investīcijām, līdzekļus paredzēts taupīt, neīstenojot vairākus infrastruktūras uzlabošanas projektus, stāsta RS preses sekretāre Iluta Bērziņa, "Tie projekti, kas jau ir uzsākti, nekādā veidā nevar tikt apturēti, tāpēc ne zemās grīdas tramvajs, ne jaunu trolejbusu iegāde nav apdraudēta," viņa uzsver.

Algas RS darbiniekiem optimizētajā budžetā bija paredzēts palielināt vidēji par 10%. Sākotnēji bija plānots palielinājums 12%, neskaitot arodbiedrības prasību par inflācijas pieauguma nosegšanu, norāda I.Bērziņa.  


Tarifi netiks paaugstināti

RS no pašvaldības prasīja dotācijas palielinājumu 28,63 miljonu latu apmērā. Šī gada dotācija ir 44,7 miljoni latu, tādēļ nākamā gada dotācija no pašvaldības kopā būtu 73,33 miljoni latu.

Otrdien RS piedāvājumu skatīs domes satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti, taču mērs jau tagad uzdevis RS budžetu vēlreiz pārstrādāt. "Ja visur pašvaldībā jāsavelk jostas, tad tas jādara arī RS," saka mēra preses sekretāre Kristīne Liepa. Viņa norāda, ka uzņēmumam pašam jāizšķiras, kur taupīt, pie nosacījuma, ka tarifi netiek paaugstināti.  


Finansējums atkarīgs no izlīdzināšanas fonda iemaksām

Jautāta, kādu naudas summu dome būtu gatava RS dot, K.Liepa norāda, ka par to runāt ir pāragri. Daudz, kas esot atkarīgs no naudas daudzuma, kas Rīgai nākamgad būs jāiemaksā pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā. Finanšu ministrijas izstrādātais nodomu protokols paredz, galvaspilsētai ievērojamu iemaksu pieaugumu, salīdzinot ar šo gadu, proti, par 15 miljoniem vairāk, sasniedzot 68,1 miljonu latu. Pirmdien deputāti lems, vai summu akceptēt vei noraidīt.   

Kā vēstulē domei atzīmē RS, ja gadījumā pašvaldības dotācija nākamgad saglabāsies šī gada līmenī, tad sniegto sabiedrisko pakalpojumu skaitu vajadzēs samazināt par 58%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas