Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Rīgas ūdens": maģistrālajiem ūdensvadiem aizsalšana nedraud

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" apsaimniekotajiem maģistrālajiem ūdensvadiem un to pievadiem aizsalšana nedraud, apgalvoja uzņēmuma preses sekretārs Artūrs Mucenieks.

"Caurules atrodas pietiekami dziļi zemē, lai nesasaltu. Aukstums kaitē citā ziņā - daudz grūtāk veikt remontdarbus, jo zeme sasalusi, tāpēc viss ievelkas," skaidroja "Rīgas ūdens" pārstāvis.

Cita situācija ir ar ūdensvadiem, kas atrodas ēku iekšpusē un ir namu apsaimniekošanas uzņēmumu pārziņā. "Katru dienu mums pienāk divi vai trīs zvani par šādu ūdensvadu aizsalšanu, un mēs iedzīvotājus informējam, kur vērsties pēc palīdzības," sacīja Mucenieks.

Mucenieks norādīja, ka masveida cauruļu aizsalšana sākas, ja gaisa temperatūra nokrītas līdz mīnus 20, mīnus 25 grādiem. Pagaidām gan vēl nekā kritiska neesot, bet nedēļas nogalē situācija varētu saasināties.

Šī iemesla dēļ "Rīgas ūdens" aicina namu apsaimniekotājus siltināt ūdensvadu caurules ēku pagrabos, pārbaudīt, vai siltumizolācija nav bojāta, kā arī pārbaudīt, vai nav palicis vaļā kāds logs vai durvis.

"Rīgas ūdens" pārstāvis uzsvēra, ka aizsalušās caurules nedrīkst atkausēt ar atklātu liesmu, jo tā viegli varot izraisīt ugunsnelaimi. "Ir speciālas firmas, kas nodarbojas ar aizsalušu cauruļu atkausēšanu, un pie tām arī namu apsaimniekotājiem vajadzētu vērsties," sacīja Mucenieks.

2006.gada janvārī aizsaluši ūdensvadi 762 Rīgas pašvaldības mājās, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas