Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumiem tērēs 1 633 000 eiro

Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumiem plānots tērēt 1 633 000 eiro, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē.

Visas vasaras garumā, sākot ar ielīgošanas pasākumiem un Līgo svētkiem, turpinot ar XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem un pilsētas dzimšanas dienu Rīgas apkaimēs, notiks apkaimju svētki, koncerti, radošas un sportiskas aktivitātes pilsētas parkos, kā arī daudzveidīgi laikmetīgās kultūras pasākumi.

Ielīgošanas pasākumi galvaspilsētā notiks no 15.jūnija līdz 22.jūnijam. Tajos varēs vienoties kopīgās dziesmās un dejās dažādos koncertos, notiks arī Jāņu vainagu pīšanas darbnīcas, folkloras kopu sadziedāšanās, brīvdabas kino seanss ar kulta filmu "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", kā arī varēs iesaistīties spēļu aktivitātēs.

Savukārt 22.jūnijā tradicionāli Doma laukumā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt "Zāļu tirgu". Tajā varēs atrast un iegādāties Latvijas zemnieku un amatnieku ražojumus un darinājumus, ozollapu un ziedu vainagus un jāņuzāles no smaržīgām vasaras pļavām.

Līgo vakarā, 23.jūnijā no plkst.20 rīdzinieki un pilsētas viesi tiks gaidīti trīs svētku svinēšanas vietās - Mežaparka Zaļajā teātrī pasākumā "Rīgas zaļumballe", "Līgo Rīga Grīziņkalnā!" un Dzegužkalnā, ku ik gadu, gaidīti tie jāņubērni, kas svētkus vēlas svinēt tradicionālā noskaņā - ar aplīgošanos, postfolkoras grupas "Iļģi" uzstāšanos.

Lai rīdziniekiem un pilsētas viesiem Dziesmu un deju svētku norise būtu pieejamāka, arī neesot uz vietas lielo svētku koncertu norises vietās, 8.jūlijā un 9.jūlijā astoņās Rīgas apkaimēs Strazdumuižas parkā, Nordeķu parkā, Latgales parkā, Arkādijas parkā, Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" teritorijā, Pļavnieku birzī, Čiekurkalna bibliotēkas teritorijā un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas dārzā tiks organizēta deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" un noslēguma koncerta "Kopā augšup" publiskā skatīšanās.

Savukārt Esplanādē pie Mākslas muzeja no 7.jūlija līdz 9.jūlijam svētku dalībniekus un viesus priecēs Svētku restorāns un iespēja baudīt deju lieluzvedumu un noslēguma koncertu uz lielā ekrāna.

Šogad apkaimju svētkus plānots svinēt plašāk nekā pērn, svētku dziesmas skanēs un aktivitātes norisināsies 10 apkaimēs - Ķengaragā, Čiekurkalnā, Zolitūdē, Dreiliņkalnā, Ziepniekkalnā, Juglā, Torņakalnā, Centrā, kā arī Daugavgrīvas un Bolderājas apkaimē, Brasā un Vecāķos.

Apkaimju svētki notiks no 22.jūlija līdz 26.augustam un to programmās tiks īpaši izcelta katras apkaimes kultūrvēsturiskā nozīmība.

11.jūlijā tiks atklāta Rīgas vasaras muzikālā un mākslinieciskā Prieka mirkļu parku programma. Šogad līdz 1.septembrim dažādi pasākumi norisināsies Nordeķu parkā Iļģuciemā. Savukārt Vērmanes dārza estrāde sākot no 13.jūlija ikkatru ceturtdienu astoņos koncertos tiks piepildīta ar mūziku un dejām.

Jūnijā savu vasaras kultūras programmu atsāk septiņas kultūrvietas "Stropi", kas atradīsies Pļavnieku Zaļajā birzī, Rīgas Centrālās bibliotēkas Lucavsalas pludmales lasītavā, Rīgas Centrālās bibliotēkas Čiekurkalna filiālbibliotēkas pagalmā, Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas estrādē Āgenskalnā, Latgales priekšpilsētas Mūzikas un mākslas skolas dārzā, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas pagalmā un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļas parkā Sarkandaugavā.

Rīgas vasaras kultūras programmu papildinās arī laikmetīgās kultūras pasākumi, kurus organizē Rīgas nevalstiskās organizācijas. Šos pasākumus varēs apmeklēt no 10.jūlija līdz 31.augustam visā Rīgā. Savukārt 13.jūlijā sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju Brīvības bulvāra liepu alejā tiks atklāts laikmetīgās mākslas projekts "Drošā telpa Brīvības alejā".

Rīgas dzimšanas dienas svinības Vecrīgā šogad norisināsies 19.augustā. Plānots, ka svētkus 18.augusta vakarā ieskandinās dronu šovs Lucavsalā, kuru varēs apmeklēt ikviens interesents.

Savukārt svētku dienā būs daudzveidīga un laikmetīga kultūras programma visā Vecrīgā. Programmā gaidāma pašmāju un ārvalstu mākslinieku uzstāšanās, darbnīcas bērniem un ģimenēm. Svētku noskaņu radīt palīdzēs laikmetīgi scenogrāfiski risinājumi, piknika zonas, bet svētku noslēgumā izskanēs jaunradīta muzikāla programma veltīta Rīgas vasaras galvenajam vadmotīvam "Prieks un drosme dzimst, kur satiekamies!".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas