Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rosina futbola laukumus pie skolām ziemā pārveidot par slidotavām

„Mākslīgā seguma futbola laukumus, ko šovasar plānots uzstādīt pie 35 Rīgas skolām, ziemas periodā varētu izmantot kā publiskās slidotavas”, rosina Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC).

Līdzšinējā pieredze rāda, ka liela daļa rīdzinieku ziemā labprāt dotos slidot, taču nepietiekamais slidotavu skaits un attālums no mājām līdz slidotavai bieži vien bijis šķērslis, lai to darītu, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

A.Ameriks uzdevis Īpašuma departamentam izvērtēt tehniskās iespējas futbola laukumu funkcionālākai izmantošanai, tā nodrošinot aktīvu laukumu lietošanu ne tikai vasarā, bet visu gadu. Ņemot vērā, ka ziemā ātri satumst, pašvaldības uzņēmumam Rīgas gaisma uzdos risināt jautājumu par sporta laukumu apgaismojuma nodrošināšanu diennakts tumšajā laikā.

Ideju ziemā pielāgot futbola laukumus slidošanai pozitīvi vērtē arī skolu vadītāji. „Labprāt izmantosim slidotavu sporta stundu organizēšanai,” tā Rīgas Centra humanitārās vidusskolas direktore Ineta Rudzīte, kuras vadītā skola būs viena no tām 35, pie kuras šovasar tiks uzstādīts jaunais futbola laukums.

Šonedēļ Latvijā ieradīsies futbola laukumu seguma oficiālās piegādātājfirmas Politan pārstāvis, ar kuru Īpašuma departaments plāno pārrunāt, kā iecere paplašināt sporta laukumu funkcionalitāti realizējama praktiski.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācija Rīgas pašvaldībai šogad uzdāvinājusi 35 jaunus futbola laukumu mākslīgos segumus – desmit laukumus ar kopējo izmēru 20 X 40 metri un 25 laukumus ar kopējo izmēru 13 X 21 metrs. Futbola laukumi šovasar tiks uzstādīti pie Rīgas skolām. Seguma piegādes un uzstādīšanas darbus saviem spēkiem un par saviem līdzekļiem veiks Latvijas Futbola federācija, savukārt Rīgas pilsētas pašvaldība par saviem līdzekļiem izbūvēs sporta laukuma nesošās pamatnes mākslīgā futbola laukuma seguma uzstādīšanai, kā arī nodrošinās aprīkojuma uzstādīšanu, kas nepieciešams laukumu lietošanai paredzētajiem mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas