Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

RS precizēs informāciju lidostas pieturvietā

Mēs precizēsim informāciju lidostas pieturvietā,_ Dienai.lv _par lēmumu, kā atrisināt problēmu ar ārzemniekiem, kuri tiek sodīti par to, ka nav samaksājuši par bagāžu lidostas autobusā, informēja Rīgas satiksmes (RS) pārstāve Iluta Bērziņa. Paziņojumu angļu valodā izvietos līdzās autobusa kustības sarakstam. RS to atzinusi par labāko risinājumu, jo tā ir “vieta, kur jebkurš paskatīsies pirms kāpšanas autobusā”. Saskaņojums ar citām institūcijām tam nav nepieciešams, jo tas tiks izvietots nevis transporta līdzeklī, bet gan pieturā.

I.Bērziņa teica, ka ­šobrīd paziņojums būs izvietots esošajā rāmī, taču uzņēmums domās, kā paziņojumu ielikt lielākā rāmī, lai tas būtu pamanāmāks. Informācija tikšot precizēta tikai vienā pieturā - lidostā.

Šodien arī Latvijas aviosabiedrība airBaltic pauda izbrīnu par pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) praksi pienācīgi neinformēt ārvalstu tūristus par nepieciešamību iegādāties atsevišķu biļeti bagāžai un ar naudassodu līdz LVL 15 sodīt braucējus 22.maršruta autobusos, kas savieno lidostu ar pilsētas centru. Aviokompānija arī izskatīs iespēju savās lidmašīnās brīdināt pasažierus, lai viņi spētu izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem autobusā.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks ir pārliecināts, ka nevienā valstī no lidostas kursējošos autobusos netiek prasīta atsevišķa biļete par bagāžu. "Ja ārvalstu tūristi 22.maršruta autobusos netiek pienācīgi par to informēti un viņiem vēl uzliek sodu līdz LVL 15, tas būtiski ietekmē Rīgas un Latvijas kā tūristiem draudzīgas valsts reputāciju. Vai mums jau nepietiek ar krāpniecību atsevišķās taksometru kompānijās un naktsklubos? Vai Rīgas dome šādā veidā grib mērķtiecīgi atbrīvoties no ārvalstu tūristiem? Ja Rīgas dome un tai piederošā RS neatrisinās šo problēmu nekavējoties, airBaltic būs spiesta brīdināt savus pasažierus," teic B. Filks.

Jau šobrīd kompānijas lidmašīnās Rīgā ielidojušie pasažieri tiek brīdināti neizmantot melnas krāsas Mercedes-Benz taksometru pakalpojumus saistībā ar krāpniecības risku, portālam Diena.lv apstiprināja airBaltic pārstāvis Jānis Vanags. Viņš klāstīja, ka šāds solis sperts pēc tam, kad aviokompānija saņēmusi neskaitāmas sūdzības no klientiem, kur par taksometra pakalpojumiem līdz Rīgas centram nepilnu desmit latu vietā pieprasīti pat 60 lati. "Vērsāmies Rīgas Domē ar lūgumu risināt šo situāciju, bet domes atbilde bija - pašiem jāmēģina tikt ar šo problēmu galā iespēju robežās. Tāpēc arī nolēmām pasažierus brīdināt,” klāsta J.Vanags.

(papildināta ar RS lēmumu - 1. un 2. rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KAS BŪS RAKSTĪTS PIETURVIETĀ?

You can buy one-time tickets for LVL 0.50 from public transport drivers.

You must pay for carrying luggage of size exceeding 20*40*60 cm, luggage tickets (LVL 0.80 for each luggage unit) are sold by public transport drivers.

You can buy in advance electronic tickets for 5, 10, 20 trips, as well as 24 hours, 3 or 5 days at news stands of Narvesen, Plus punkts and Preses apvienība.

Public transport in Riga starts at........

You can get information about timetables and routes of public transport by calling 1188 or 1189 (any time, pay phone).

You can get information about timetables, routes of public transport and other information concerning public transport service by calling +371 80001919 from 7.30 till 21.00 on workdays.

The fine for not paying the fare is up to LVL 5 and for not paying for luggage is up to LVL 15.

To buy tickets or pay fines are accepted only Latvian lats.

Avots:RS informācija

LASI VĒL


Lidosta tūristiem veidos informatīvu stendu par biļeti bagāžai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas