Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sabiedriskajā transportā un vilcienos – vienota biļete

Ik dienu Rīgā no tuvākas vai tālākas apkārtnes uz darbu vai citās darīšanās ar vilcienu ierodas liels skaits cilvēku. Lai atvieglotu viņu dzīvi, a/s Pasažieru vilciens (PV) sadarbībā ar pašvaldības uzņēmumu Rīgas satiksme (RS) no jūnija piedāvās jaunu pakalpojumu — vienotu biļeti vilcienam un galvaspilsētas autobusam, trolejbusam vai tramvajam.

Ar braukšanas kartēm, kas paredzētas tikai Rīgas sabiedriskajam transportam, braukt vilcienos gan nebūs iespējams. "Lielākoties šis pakalpojums būs orientēts uz ārpus Rīgas iedzīvotājiem," saka RS preses sekretāre Iluta Bērziņa. Taču to varēs izmantot arī rīdzinieki, piemēram, Imantā, Zolitūdē un citur dzīvojošie, papildina PV sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers. "Faktiski šīs biļetes pircējiem tiks piedāvāts spert divus soļus uzreiz — vienuviet iegādāties biļeti gan vilcienam, gan kādam no sabiedriskā transporta veidiem, lai pēc tam, nonākot Rīgā, vairs nevajadzētu meklēt, kur to nopirkt," skaidro E.Ālers. Kā šīs vienotās biļetes plusu E.Ālers nosauc arī to, ka tā vairs nebūs "piesieta pie datuma". "Ja tagad Rīgas sabiedriskajam transportam mēnešbiļeti var nopirkt tikai pirmajos datumus, tad šo varēs nopirkt arī mēneša vidū, un tā būs derīga līdz nākamā mēneša vidum," viņš paskaidro. Jaunās biļetes pircējiem izdosies arī nedaudz ieekonomēt — tā izmaksās par 5% lētāk, nekā pērkot abas biļetes atsevišķi. Taču uz to neattieksies Rīgas domes piemērotās atlaides (studentiem, pensionāriem u.c.), piebilst I.Bērziņa. No 25.maija rīta un vakara maksimumstundās sāks kursēt arī vairāki papildu elektrovilcieni. Tie kursēs maršrutā Rīga—Priedaine, Rīga—Vecāķi (vasaras sezonā) un Rīga—Salaspils (ziemas sezonā). Savukārt jūnija vidū RS informēs sabiedrību par elektroniskās biļetes ieviešanas gaitu Rīgas sabiedriskajā transportā. "Patlaban notiek ļoti intensīvs tehniskais darbs, taču tad jau varētu būt arī pasažierus vairāk interesējoša praktiskā informācija," saka I.Bērziņa. ***

Kā darbosies?


Varēs lietot:

Pasažieru vilciens iekšzemes vilcienos

Rīgas satiksme pilsētas sabiedriskajā transportā — autobusos, trolejbusos, tramvajos

Varēs iegādāties visām nedēļas dienām vai tikai darba dienām

Biļetes varēs kombinēt:

6 vilciens + viena Rīgas sabiedriskā transporta veids vienā maršrutā

6 vilciens + viens Rīgas sabiedriskā transporta veids

6 vilciens + divi Rīgas sabiedriskā transporta veidi

6 vilciens + trīs Rīgas sabiedriskā transporta veidi

Varēs nopirkt PV biļešu kasēs elektrovilcienu darbības zonā (ar to sarakstu var iepazīties www.pv.lv)

Jaunā tipa biļetes tirdzniecībā būs nopērkamas no 1.jūnija. Sākotnēji tās būs 27 lielākajās, bet jau no 1.jūlija visās PV biļešu kasēs elektrovilcienu darbības zonā.

Vilcienos nebūs derīgas biļetes, kas iegādātas RS. Piemēram, mēnešbiļete tramvajam, autobusam, trolejbusam.

Avots: a/s Pasažieru vilciens

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas