Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sākts kriminālprocess par Āgenskalna tirgus novešanu līdz avārijas stāvoklim

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) ir sākusi kriminālprocesu saistībā ar Āgenskalna tirgus novešanu līdz avārijas stāvoklim, aģentūra LETA noskaidroja VP.

Kriminālprocess ir uzsākts pēc Krimināllikuma nodaļām par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu un noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā. Process ierosināts pēc Rīgas domes deputāta Viestura Zepa (LA) iesnieguma.

Kā norāda partijas Latvijas attīstībai pārstāvis Artūrs Toms Plešs, deputāts 20.decembrī vērsās VP, lai, ņemot vērā Rīgas domes un Rīgas Centrāltirgus amatpersonu iespējami pretlikumīgās darbības, tiktu uzsākts kriminālprocess par kultūrvēsturiski nozīmīgā Āgenskalna tirgus novešanu līdz avārijas stāvoklim.

Pēc resoriskās pārbaudes pabeigšanas, Valsts policija, balstoties uz iegūtajiem faktiem, uzsākusi kriminālprocesu. Zeps norāda, ka šajā sasaukumā šis ir pirmais ierosinātais kriminālprocess pret Rīgas domi.

Kā ziņots, no šī gada janvāra Āgenskalna tirgus ir slēgts ēkas sliktā tehniskā stāvokļa dēļ. Tā apsaimniekotājs vairākus gadus bija Rīgas Centrāltirgus, taču kopš februāra to savā pārziņā atkārtoti pārņēmis Rīgas domes Īpašuma departaments, kas plāno rīkot jaunu nomas tiesību izsoli uz 30 gadiem.

Departamenta izstrādātais lēmums par Āgenskalna tirgus nomas tiesību izsoles rīkošanu paredz, ka jaunajam investoram tirgus pilnībā būs jāatjauno trīs gadu un sešu mēnešu laikā.

Āgenskalna tirgus paviljona projektu izstrādāja Rīga galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings. Paviljona celtniecības darbi tika uzsākti 1911.gadā, bet pabeigti 1925.gadā. Tirgus paviljona platība ir gandrīz 4160 kvadrātmetri, bet pieguļošā teritorija aizņem 8433 kvadrātmetrus.

Top komentāri

vai jau drīz
v
ausainim un 20% no RD uzliks rokudzelžus?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas