Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sākusies Juglas un Malienas ielas krustojuma rekonstrukcija

Šonedēļ sākušies rekonstrukcijas darbi Juglas ielas un Malienas ielas krustojumā, informē Rīgas dome. Pēc rekonstrukcijas satiksme šajā krustojumā tiks regulēta ar luksoforu palīdzību, ļaujot transportlīdzekļu vadītājiem un kājāmgājējiem droši šķērsot krustojumu. Rekonstrukcijas laikā visas trīs sabiedriskā transporta pieturvietas šā krustojuma tuvumā tiks izbūvētas "kabatās".

Jāpiemin, ka par satiksmes organizāciju šajā krustojumā portālam Diena.lv rakstīja arī  lietotājs Grīnbergs. Lai gan rekonstrukcijas darbi ir ietvēruši Malienas ielas labās puses ietves paplašināšanu, domājams, ka velobraucēju vajadzībām, tomēr nav izdarīts nekas, lai organizētu krustojuma satiksmi. Nav ierīkota pat elementāra gājēju pāreja. Ja to nevar ērti izdarīt, tad tās vietā vajadzētu uzstādīt luksoforu, uz Tautas balsi rakstīja lietotājs.

Rīgas dome skaidro, ka krustojuma rekonstrukcijas gaitā ietvju malās tiks uzstādītas gājēju drošības barjeras, bet gājēju pārejas tiks aprīkotas ar vājredzīgo gājēju satiksmei paredzētām skaņas iekārtām. Speciālā aprīkojuma dēļ, ko paredzēts iebūvēt Malienas ielas brauktuves segumā, luksoforu darbība atbildīšot satiksmes intensitātei šajā ielā.

Juglas un Malienas ielu krustojuma rekonstrukcijas mērķis ir paaugstināt satiksmes drošību, jo 2008. gadā satiksmei atklājot Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojumu, strauji pieaugusi satiksmes intensitāte Juglas ielā. Pa Malienas ielu braucošajiem transportlīdzekļu vadītājiem ir apgrūtinoši iekļauties satiksmes plūsmā pa Juglas ielu. Arī gājējiem ir grūtības šķērsot Juglas ielu, atzīst Rīgas dome.

Iecerēts, ka pēc Juglas ielas turpinājuma izbūves no Biķernieku ielas līdz Lubānas ielai Juglas ielas nozīme maģistrālo ielu tīklā palielināsies.

Būvdarbus minētajā krustojumā veic SIA "SZMA Rīga". Paredzēts, ka šī krustojuma rekonstrukcija noslēgsies novembrī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas