Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Satiksmes departamenta vadītājs Zarumba dodas pensijā

Pēc vienpadsmit darba gadiem Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītāja amatā jūnija beigās pensijā nolēmis doties Ivars Zarumba. Šodien viņš par to informēja mēru, atbildīgās komitejas vadītāju un nosūtīja iesniegumu sekretariātam. Jūnija vidū I.Zarumbam aprit 62 gadi, kas ir pensionēšanās vecums. Savukārt direktora krēslu viņš atstās šā gada 27.jūnijā, _Dienai _sacīja departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) norāda, ka jauns direktors tiks meklēts atbilstoši Rīgas domes kārtībai - pēc attiecīgās komitejas, šajā gadījumā Satiksmes un transporta lietu, ieteikuma. "Visticamāk, ka jau tuvākajā laikā komitejai vajadzētu lemt par jauna Satiksmes departamenta direktora meklēšanu," sacīja mērs. Kandidāta apstiprināšana amatā notiks ar domes deputātu balsojumu. Ar pašu komitejas vadītāju Andreju Požarnovu (TB/LNNK) Dienai pagaidām nav izdevies sazināties.

Jāatzīmē, ka J.Birks iepriekš vairākkārtīgi kritizējis Satiksmes departamenta darbu, taču viņš neuzskata I.Zarumbu par sliktu vadītāju. "Zarumbas kungam ir ļoti stipras puses. Viņš bija pirmais visveiksmīgākais vadītājs, kurš spēja apgūt Eiropas struktūrfondu naudu. (..) Viņa vājā puse ir operatīvā situācijas novērtēšana un iejaukšanās konkrētajā situācijā, lai to izmainītu un vērstu par labu," intervijā Dienai nesen sacīja mērs.

Aģentūras LETA arhīvā teikts, ka Pēc izglītības I.Zarumba ir fiziķis un viņam ir datorzinātņu doktora grāds. Par galvaspilsētas satiksmi atbildīgo domes departamentu viņš vada no 1997.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas