Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Satraukuma dēļ surikata māte zaudē mazuļus

Surikata meitenītes Ullas pazušana Rīgas Zooloģiskajā dārzā ir izraisījusi traģiskas sekas - lielo uztraukumu un pārdzīvojumu dēļ surikātu bara galvenajai mammai sākušās priekšlaicīgas dzemdības. Zoodārza informācijas nodaļas vadītāja Laura Līdaka _Dienu _informēja, ka dzemdībās piedzimuši trīs surikatu mazuļi, tomēr divi nomiruši, jo bijuši mazattīstīti.

Par trešā surikātu mazuļa dzīvību joprojām cīnās zoodārza kopēji. “Mazulis ēd, bet vēl nezinām, vai viņš izdzīvos,” stāsta L.Līdaka.

Tajā pašā laikā Ulla pēc atgriešanās zooloģiskajā dārzā necerēti ātri iejutusies atpakaļ savā barā. Lai gan kopēji iepriekš izteica bažas par to, vai bars Ullu pieņems, surikati bijuši draudzīgi.

Diena jau iepriekš rakstīja, ka 29.septembrī no Rīgas Zooloģiskā dārza ekspozīcijas pie Ķenguru mājas, ielecot iežogojumā, iespējams nozagts viens no septiņiem surikatiem. Nākamajā dienā pazudušo surikatu kastē uz Zooloģiskā dārza kasi atnesa kāds puisis vārdā Pēteris. Pēc viņa stāstīta kasierei, viņš surikatu ieraudzījis Mangaļsalā un to sagūstījis, uzmetot virsū jaku. Policija par surikata iespējamo zādzību uzsākusi kriminālprocesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas