Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

SC nākamnedēļ uzsāks parakstu vākšanu par Birka gāšanu

Saskaņas centrs (SC) Rīgas domes frakcija jaunnedēļ uzsāks konsultācijas ar pašvaldībā pārstāvētajām partijām, aicinot tās parakstīt lēmumprojektu par mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) atsaukšanu no amata. SC domes frakcijas vadītājs Mihails Kameņeckis Dienai norādīja, ka visas partijas ir nosodījušas TB/LNNK izplatīto videoreklāmu, kuras dēļ arī SC vēlas J. Birka atkāpšanos. Tas viņam dod cerības, ka mēra gāšana varētu izdoties.

"Mūs ļoti apmierināja, ka visu partiju pārstāvji – gan domes koalīcijas, gan opozīcijas partijas, nosodīja šo klipu. Tas dod cerību, ka nākamais sasaukums strādās konstruktīvāk," cerīgs ir M. Kameņeckis. Tomēr viņu sarūgtina, ka J. Birks pat nenorobežojās no klipa, kurš vēršas pret SC. Tā kā nav J. Birks nav rīkojies, SC pirmdien uzsāks konsultācijas un vāks parakstus mēra atcelšanai. "Pirmās konsultācijas būs ar PCTVL. Ja viņi atbalstīs, tad varam šo jautājumu virzīt tālāk," stāsta M. Kameņeckis. Viņš norāda, ka šobrīd mēra nomaiņu apgrūtina pašvaldību vēlēšanu tuvums. "Var nepagūt izveidot jaunu koalīciju līdz pašvaldību vēlēšanām. Šis ir galvenais arguments –būtu vismaz pusgads līdz domes vēlēšanām būtu vieglāka šī nomaiņa," teic M. Kameņeckis.

Jau vēstīts, ka trešdien SC aicināja J. Birku 24 stundu laikā vai nu atkāpties no amata, vai arī izstāties no TB/LNNK, vai arī viņa partijai bija jāatsauc videoklips, kurā tā norāda uz, viņuprāt, patiesajiem SC politiskajiem mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Birks: no ultimātiem nebaidos


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas