Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šlesera virzīto jautājumu par Daugavas krastmalas iznomāšanu izņem no dienaskārtības

Iztiekot bez konkursa rīkošanas, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) uzreiz piekritis uzņēmuma P.V.B. lūgumam iznomāt Daugavas krastmalu starp Vanšu un Akmens tiltiem peldošu piestātņu izvietošanai. Vēl šīs dienas pēcpusdienā par šo jautājumu nākamajā Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē otrdien gribēja balsot deputāti, taču tagad tas izņems no darba kārtības.

"Otrdien šis jautājums netiks skatīts, pie tā vēl jāstrādā," Dienai īsi teica komitejas vadītājs Nikolajs Zaharovs (SC). Kas tieši lēmumprojektā jālabo, viņš nevēlējās minēt, tikai piebilda, ka ar viņu šis jautājums neesot līdz galam pārrunāts. "Vispār uzskatu, ka doma ir laba, bet tā jāizskata gan attīstības un satiksmes komitejās. Par piestātņu izvietošanu ir jārīko konkurss," viņš uzsver.

"P.V.B. jau kopš 2004.gada ir sarunu un sarakstes procesā ar Rīgas domi par projekta Riga marine city īstenošanu. Diemžēl dažādu birokrātisku šķēršļu dēļ projekta virzība notiek lēni," vēstulē vicemēram raksta uzņēmuma valdes loceklis Juris Videnieks, kurš pirms gada par toreizējā satiksmes ministra A.Šlesera padotības iestāžu naudu apceļoja pasauli, aicinot latviešus atgriezties mājās. Ņemot vērā pašreizējās domes vadības politiskos uzstādījumus, J.Videnieks ļoti cer beidzot ieceri realizēt.

Projekta ideja ir uz Daugavas ūdens izveidot vietu ar bāriem, restorāniem, kafejnīcām, viesnīcām, jahtu un laivu piestātnēm, veikaliem un daudz ko citu. "Daugavas krastmala starp Vanšu un Akmens tiltu faktiski ir mirusī zona. Atgriežot iedzīvotājus un tūristus ūdensmalā, 11.novembra krastmala iegūtu jaunu attīstības impulsu," uzskata J.Videnieks un atzīmē, ka kopējais investīciju apjoms mērāms no 15 līdz 20 miljoniem eiro un projekts radītu vismaz 500 jaunas darbavietas.

"N.Zahārova kungam, E.Stroda kungam virzīt izskatīšanai Rīgas domē un sagatavot Rīgas domes lēmuma projektu ar SIA P.V.B.," - A.Šlesers iesniegumu vīzējis tālāk Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājam un Satiksmes departamenta direktoram 19.oktobrī, tajā pašā dienā, kad vēstule tapusi.

Pēc A.Šlesera lūguma uz nākamo Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdi sagatavots lēmumprojekts, kurā bija paredzēts uz 12 gadiem iznomāt krastmalu starp abiem tiltiem minētā projekta īstenošanai. Krastmalas nostiprinājuma viena metra nomas maksa bija paredzēta divi lati gadā līdz objekta nodošanai ekspluatācijā, pieci lati - pēc objekta nodošanas. Tagad šis lēmumprojekts ir svītrots no dienaskārtības.

"Šlesers ir lūdzis izskatīt šo jautājumu, Šlesers nevar neko vienpersoniski iznomāt," ne par ko ārkārtēju notikušo neuzskata vicemēra preses sekretārs Ģirts Dripe. A.Šlesers atbalstījis P.V.B. iesniegumu, jo uzņēmums jau iepriekš ir saņēmis vairākus saskaņojumus, turklāt pilsētas attīstības plāns šādu piestātņu izveidi atļauj. Ja domes lēmums konkrētajam investoram būtu labvēlīgs, tam tik un tā pirms ieceres īstenošanas būtu jāveic sarunas ar arhitektiem un citiem domes speciālistiem, atzīmēja Ģ.Dripe.

Ņemot vērā, ka projektu paredzēts īstenot vēsturiskā centrā aizsargājamā teritorijā, projekta iecere būs jāiesniedz izvērtēšanai Pilsētas attīstības departamentā. 

(saskaņā ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

Apskati P.V.B. vēstuli un A.Šlesera doto uzdevumu šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas