Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Šlesers izvirza mērķi Rīgai

LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers varētu kandidēt Rīgas domes vēlēšanās un pretendēt uz Rīgas mēra amatu, ja redzēs, ka partijas redzamākie pārstāvji domē vicemērs Almers Ludviks un frakcijas vadītājs un arī Rīgas nodaļas priekšsēdis Andris Ameriks ar savu darbu nepārliecinās par gatavību ieņemt šo augsto amatu. Pagaidām satiksmes ministrs A.Šlesers vēl nav pieņēmis lēmumu kandidēt pašvaldību vēlēšanās un to varētu arī nedarīt, ja partijā būs citi spēcīgi mēra posteņa pretendenti. Iespējamo kandidātu vidū viņš vēl minēja ārstu Jāni Zaržecki.

Rīgu par biznesa metropoli


Taču A.Šlesera runa sestdien LPP/LC Rīgas nodaļas dibināšanas sapulcē radīja iespaidu, ka viņš nav mierā ar domnieku spēju parādīt sabiedrībai veikumu Rīgas pašvaldībā. Par to liecināja arī viņa brīdinājums, ka neatkarīgi no ieņemamā amata un pieredzes nevienam nav garantēta vieta Rīgas domes kandidātu sarakstā, ja šis cilvēks nebūs aktīvi strādājis, nebūs iemantojis sabiedrības atbalstu un spējis tai parādīt, ko ir paveicis rīdzinieku labā. Tajā pašā laikā A.Šlesers ar sev raksturīgo pārliecību izvirzīja kārtējo augsto mērķi - uzvarēt 2009.gada vasarā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā un panākt iespēju vadīt galvaspilsētas pašvaldību. Viņa skatījumā Rīgai jākļūst par starptautiskus biznesa un finanšu metropoli. Šo domu viņš atkārtoja trīs reizes, pēdējā reizē piebilstot, ka tā varētu būt arī reģiona politiskais centrs, ņemot vērā Rīgā organizēto starptautisko forumu politisko raksturu.

A.Ameriks un A.Ludviks, šķiet, nebija sagatavojušies šim līdera paziņojumam un savās runās vēl neatklāja, kā viņi pārliecinās par gatavību īstenot sava līdera nosauktos mērķus - taču viņi piekrita, ka tiem ir jābūt augstiem.

Godmanis aicina revidēt


Arī otrs LPP/LC līdzpriekšsēdētājs, premjers Ivars Godmanis aicināja jau tagad sākt revīziju partijas pirmsvēlēšanu programmas izpildē. Ja kaut kas nav izdarīts, tad esot skaidri jānorāda, kā vainas dēļ tas tā ir. Uz šī izvērtējuma pamata ir jāgatavo programma nākamajām vēlēšanām. Arī I.Godmanis uzskata, ka sarakstos ir jāliek atbildīgi cilvēki, kas spēj vēlētājiem pierādīt, ka viņi šo darbu var izdarīt vislabāk. Vairākās runās tika uzsvērta labā sadarbība starp valdību un Rīgas domi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas