Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Smilšu kaudzes pie Vanšu tilta joprojām nav aizvestas

Līdz otrdienai uzņēmums Juglas krasti, bija apņēmušies izvest lielās smilšu kaudzes, kas Daugavas padziļināšanas rezultātā ir izveidojušās Rīgā, pie Vanšu tilta, tomēr smilšu krāvums vēl atrodas Daugavas krastā. Smilšu īpašnieki aizbildinās ar sarežģīto birokrātiju, bet Rīgas vicemērs pieļauj iespēju smiltis konfiscēt, ziņo Latvijas Radio.

Pēc pērn vasarā notikušās Daugavas padziļināšanas, Rīgā Vanšu tilta pakājē pie Ķīpsalas izveidojās milzīga smilšu kaudze, kas joprojām nav aizvākta. Pavasarī smiltis iegādājās uzņēmums Juglas krasti un apņēmās tās izvest līdz jūlija beigām. Rīgas brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Leiškalne stāsta, ka par smilšu aizvešanu un teritorijas sakopšanu ir atbildīgi smilšu īpašnieki. Rīgas vicemērs Andris Ameriks pauda Rīgas pašvaldības neapmierinātību ar smilšu gauso izvešanu un atklāja, ka šobrīd, sadarbojoties ar juristiem, meklē tiesisku veidu, kā smiltis atsavināt.

Juglas krasti darbu neizpildīšanu noteiktajā termiņā skaidro ar laiku, kas nepieciešams, lai saņemtu visas nepieciešamās atļaujas piebraucamo ceļu būvniecībai un saskaņotu izvešanu ar zemes īpašniekiem. Juglas krasti pārstāvis Genādijs Celuškovskis sola līdz gada beigām smiltis izvest. Kā atklāja G.Celuškovskis, vislielākā interese par smilšu iegādi ir no ceļu būvniekiem. Vieni no iespējamajiem Daugavas smilšu pārpircējiem bija Dienvidu tilta trešās kārtas būvnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas