Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sola necelt transporta biļešu cenu Rīgā

Pabalsti, izglītība, drošība un sabiedriskais transports — nākamā gada budžeta prioritātes nosauc Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK). Šīm jomām aizies lielākā daļa pilsētas naudas.

"Budžeta prioritāte būs sociālā sfēra. Tas ir ļoti svarīgi, jo patlaban Rīgas pilsētā ir teju 30 tūkstoši tādu gadījumu, kad mēs esam snieguši īres un komunālo maksājumu pabalstus," saka J.Birks. Šogad, salīdzinot ar pērno gadu, pabalstu lūdzēju skaits jau pieaudzis par 47%.

Arī sabiedriskais transports būs viena no prioritātēm. "Šobrīd šajos ekonomiskajos apstākļos mēs nedrīkstam celt biļešu cenu," uzskata mērs. Pašvaldības uzņēmums Rīgas satiksme (RS) no pašvaldības sākotnēji prasīja 2009.gada dotāciju 70 miljonu latu apjomā (tik vajag, lai netiktu paaugstinātas biļešu cenas), taču domnieki uzdeva izdevumus apcirpt. RS preses sekretāre Iluta Bērziņa norāda, ka jau izstrādāti vairāki izdevumu samazināšanas varianti. Samazināti esot administrācijas izdevumi, darba apjoms un darba samaksa (sākotnēji bija plānots šoferiem pacelt algas no Ls 901 līdz Ls 1109). Par cik miljoniem RS būs izdevies samazināt izdevumus, būs skaidrs, kad uzņēmums domē iesniegs jauno budžeta projektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas