Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Štramu atstāj cietumā, Burovs aiziet pats

Bez vadības paliek jau otrais Rīgas domes departaments


Dažiem pārsteigums, bet citiem loģisks iznākums šķiet Rīgas domes (RD) īpašuma departamenta vadītāja p.i. Oļega Burova pirmdienas paziņojums par aiziešanu no amata. Diena pēdējās nedēļās jau rakstīja par iespējamu O.Burova interešu konfliktu saistībā ar viņa bijušā biznesa partnera - arhitektu biroja Graf X uzvaru departamenta organizētajā Latgales kultūras un mākslas centra un park&ride metu konkursā un izskanējušajām bažām par nepilnībām citos iepirkumos. O.Burovs šos pārmetumus noraida un aiziešanu skaidro ar "politisko spiedienu un (..) atsevišķos masu medijos organizēto nomelnojošo kampaņu", kas traucējis strādāt.

Tas ir drosmīgs solis, saka Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), kurš pats līdz šim nespēja pamatot, kāpēc O.Burovs vairāk nekā pusgadu pilda vadītāja p.i., taču amatā netiek apstiprināts, un kāpēc vispār viņš strādā departamentā, ja savulaik neskaidru apstākļu dēļ no šī paša departamenta aizgāja. Viņš no 1998. līdz 2004.gadam ieņēma īpašumu pārvaldes vadītāja amatu, ko pameta iekšēju nesaskaņu un veselības problēmu dēļ.

Atgriešanās iemesls bijis gaužām vienkāršs - O.Burovs ir profesionālis, Dienai stāsta RD īpašumu un privatizācijas lietu komitejas vadītājs Andris Ameriks (LLP/LC), kurš, nerīkojot konkursu, pērn viņam šo amatu piespēlēja un to joprojām uzskata par pareizu. O.Burova vietā departamentu vadīs ilggadēja īpašumu departamenta zemju pārvaldes priekšniece Benita Prikaša.

Notikumu pavērsiens gan neietekmēšot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pēc paša O.Burova un partijas Jaunais laiks iesnieguma sākto faktu pārbaudi par iespējamo Burova interešu konfliktu, Dienai norāda KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Diena jau rakstīja, ka februārī aizdomās par starpniecību kukuļošanā KNAB aizturēja un apcietināja pilsētas attīstības departamenta līdzšinējo administrācijas vadītāju Raimondu Janitu un bijušo tā vadītāju Vilni Štramu. R.Janita jau pāris nedēļu ir atbrīvots, bet V.Štramam Rīgas apgabaltiesa pirmdien paturēja spēkā piespriesto drošības līdzekli - apcietinājumu.

Trešdien tiesa pārskatīs arī marta beigās aizdomās par vairāku ar kukuļošanu saistītu likumpārkāpumu veikšanu aizturētā un apcietinātā, nu jau atstādinātā attīstības departamenta direktora Pētera Stranča drošības līdzekli. Gaidot tiesu vairāk kā 350 cilvēku parakstījuši aicinājuma vēstuli, kurā lūdz P.Stranci atbrīvot no apcietināja un galvo, ka viņš netraucēs izmeklēšanas gaitai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas