Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Taksometru vadītāji aicina Birku izbraukt ar taksometru

Vairāk nekā desmit Rīgas taksometru kompānijas ar 500 vadītājiem aicinājušas Rīgas mēru Jāni Birku rīkoties tāpat kā savulaik Prāgas mērs. Viņš pēc  brauciena pa pilsētu secinājis, ka jāmaksā trīs un pat piecas reizes augstāka summa nekā to nosaka pilsētā noteiktie tarifi. Kā Dienai sacīja Latvijas Apvienoto Biedru arodbiedrības (LABA) pārstāvis Ģirts Mazurs, iespējams, tikai pēc šādas rīcības pašvaldība sāks rīkoties, lai nozari sakārtotu. LABA nosūtījusi Rīgas galvam atklātu vēstuli.

Atgādinām, ka diskusijas par taksometru pakalpojuma kvalitāti Rīgā aktualizēja airBaltic šefs Bertolds Fliks. Šī gada 26.februārī B.Flikam par braucienu ap plkst.15 no Satiksmes ministrijas līdz viesnīcai Rīdzene taksometra šoferis bez skaitītāja ieslēgšanas novērtēja piecu latu apjomā, savukārt plkst.17 no Laimas pulksteņa līdz viesnīcai Radisson SAS Daugava taksometra šoferis pamanījies ar visu skaitītāju nopelnīt deviņus latus. Taksometru pakalpojumi Rīgā tiek sniegti lielceļu laupītāju formā, secināja B.Fliks.

LABA protestē pret to, ka Rīgā ir virkne taksometru firmu, kas saņēmušas licences no pilsētas domes, taču neievēro likumdošanu par pasažieru pārvadājumiem. “Nozares sakārtošana neprasa finansiālus ieguldījumus un tā būtu izdevīga visiem, jo sabiedrība saņemtu kvalitatīvu pakalpojumu, tiktu uzlabots valsts tēls, jo netiktu apkrāpti ārzemju viesi, vairāki tūkstoši taksometru vadītāju varētu strādāt sakārtotā vidē, par savu darbu saņemot prognozējamu atalgojumu, nomaksātus nodokļus un sociālās garantijas, uzņēmēji varētu strādāt rēķinoties ar esošo likumdošanu un plānot uzņēmējdarbību,” teikts atklātajā vēstulē.

LABA min, ka daudzi taksometru pakalpojumu sniedzēji vēlētos ievērot likumu, bet to nevar, jo izveidota nevienlīdzīga konkurence un tiem, kas sāks legāli nodarbināt darbiniekus vai maksāt nodokļus, draud bankrots, jo izdzīvos negodīgākie.

Rīgā ir 78 licencētas taksometru firmas un 1 692 taksometri. LABA ir viena no taksometru vadītāju arodbiedrībām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Klientu krāpšanu saista ar taksometru vadītāju profesionalitāti

LASI VĒL

 

Taksometru vadītāju arodbiedrības pilnu vēstuli lasiet Tautas balss sadaļā šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas