Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Taps garākā bērnu apgleznotā siena Latvijā

Rīgā ir daudz vizuāli nepievilcīgu vietu, kuras vienkāršā veidā var pārtapt par mākslas darbu, uzskata Vecmīlgrāvja atbalsta biedrība, kas sestdien, sadarbībā ar Rīgas Brīvostu un vairākiem desmitiem bērnu Vecmīlgrāvī, Meldru ielā 3, nolēmuši izveidot vienu no garākajām apgleznotajām brīvdabas sienām Latvijā.

Rīgas Brīvostas teritoriju robežojošā betona žoga, ko paredzēts atvēlēt mākslas darba tapšanai, kopējais garums ir 108 metri, tādējādi Vecmīlgrāvis varēs pretendēt uz garāko apgleznoto sienu Rīgā un arī visā Latvijā.

Sienas apgleznošanas pasākums tiks atklāts plkst.12.00, visas dienas garumā tas plānots kā gleznieciski muzikāls šovs, kurā Vecmīlgrāvja skolu audzēkņi apkrāsos betona sētu ar zīmējumiem, kas ataino ostas darbību.

Lai rastu iedvesmu, pirms vairākām dienām 70 bērni devās īpašā ekskursijā pa ostas apkaimi. Līdz ar to darbos būs vērtējams bērnu skats uz ostas darbu.

Visas vasaras laikā Rīgas Brīvosta kopā ar Vecmīlgrāvja atbalsta biedrību nolēmušas kopīgi realizēt vairākus sadarbības projektus, lai atjaunotu Vecmīlgrāvja kādreizējo labo slavu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas