Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Teritoriju Ķīpsalā plāno nodēvēt par Īslandes skvēru

Teritoriju Ķīpsalā starp Āzenes, Ķīpsalas un K.Valdemāra ielu plānots nodēvēt par Īslandes skvēru, un piektdien par to lems Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības komiteja.

Zaļā zona, ko plānots nodēvēt par Īslandes skvēru, atrodas starp tirdzniecības centru "Olympia", viesnīcu "Islande Hotel" un K.Valdemāra ielu.

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis ("Vienotība") vēstulē Rīgas mēram Nilam Ušakovam ("Saskaņas centrs"), aicinot kādu ielu Ķīpsalā vai Ķīpsalas ielu nodēvēt Īslandes vārdā, norādījis, ka tā būtu pienācīga goda izdarīšana valstij, kura devusi lielu ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā.

Ministrs atgādinājis, ka Īslandes parlaments 1990.gada 18.decembrī pieņēma rezolūciju par atbalstu Baltijas valstīm cīņā par neatkarību, uzsverot, ka "līdz brīdim, kamēr Baltijas valstis nebūs pilnībā atguvušas savu neatkarību, konflikti Eiropā nebūs atrisināti". Savukārt 1991.gada 22.augustā Īslande kļuva par pirmo pasaules valsti, kas atzina Latvijas un pārējo Baltijas valstu neatkarību, līdz ar to iedrošināt arī citas valstis sekot savam piemēram, pastāstījis Kristovskis.

Izvēlētās vietas nodēvēšanu par Īslandes skvēru iepriekš atbalstījusi Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija. Šī iniciatīva vēlāk vēl būs jāapstiprina Rīgas domes sēdē.

Pēc apstiprinājuma iegūšanas ar šī skvēra nosaukumu papildinās Rīgas ielu alfabētisko sarakstu un Rīgas Kurzemes rajona ielu sarakstu, savukārt SIA "Rīgas ĢeoMetrs" vienas nedēļas laikā pēc lēmuma pieņemšanas būs uzdevums iekļaut Īslandes skvēra nosaukumu ielu sarakstos, plānos un pilsētas kartē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas