Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesa nepieņem divu partiju pieteikumu lietā par tiesībām uz bezmaksas raidlaiku sabiedriskajos medijos priekšvēlēšanu laikā

Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nams nav pieņēmis Centra partijas un partijas Vienoti Latvijai pieteikumu, kurā partijas sūdzējušās par Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio atteikumiem partijām piešķirt bezmaksas raidlaiku sabiedriskajos medijos Rīgas domes priekšvēlēšanu laikā, aģentūrai LETA apstiprināja tiesā.

Tiesnesis šādu lēmumu pamatojis ar to, ka nav ievērota lietas iepriekšējās ārpustiesas izskatīšanas kārtība.

Prasību tiesā pieteica Normunds Grostiņš (Centra partija) un SIA Memory water dibinātājs Jānis Pļaviņš (Vienoti Latvijai).

Savā paziņojumā medijiem abi politiskie aktīvisti norādījuši, ka Latvijas Televīzija un Latvijas Radio ir atteikusi visiem 15 sarakstiem, kas piedalās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, piešķirt bezmaksas raidlaiku. Abu topošo politiķu ieskatā, tas neatbilst spēkā esošajam normatīvajam regulējumam.

Savukārt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Aurēlija Druviete aģentūrai LETA skaidroja, ka Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā ir noteikts, kādos gadījumos valsts nodrošina tiesības uz bezmaksas raidlaiku elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās priekšvēlēšanu aģitācijas periodā. 

Izvērtējot likumā noteikto gadījumus, kad noteikta šāda bezmaksas raidlaika nodrošināšana, NEPLP secināja, ka likumdevējs nav paredzējis valsts nodrošinātas tiesības uz bezmaksas raidlaiku elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās priekšvēlēšanu aģitācijas periodā gadījumos, kad ir atlaista republikas pilsētas dome vai novada dome, tostarp gadījumos, kad tiek izsludinātas ārkārtas domes vēlēšanas. Druviete akcentēja, ka šādas tiesības attiecas uz kārtējām, nevis ārkārtas pašvaldību vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas