Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tīģerpuika Vasja zoodārzā iejuties ļoti labi

Pagājušā gada maijā no Lielbritānijas uz Rīgas zoodārzu atvestais tīģerpuika Vasja jaunajās mājās iejuties ļoti labi un ir pilns harmonijas, pastāstīja zoodārza pārstāve Laura Līdaka.

Sākotnēji nemierīgo un bailīgo tīģeri tagad kopēji raksturojot kā ļoti mierīgu un harmonisku zvēru, kurš atšķirībā no savas kaprīzās līgavas Katrīnas bez ierunām izpilda kopēju rīkojumus, piemēram, doties pastaigā uz lielo aploku. Viņš arī paklausīgi pārtraucot pastaigu, ja Katrīna tieši tobrīd uzstājīgi pieprasa iespēju iziet lielajā aplokā, kur tīģeri tiek laisti tikai pa vienam.

Pašlaik Vasja ar Katrīnu dzīvo blakus būros un iepazīst viens otru caur režģi, un zoodārza darbinieki abu dzīvnieku uzvedību rūpīgi novēro. "Iespējams, jau šogad būs kāzas," sacīja Līdaka, gan piebilstot, ka tīģeri ir vienpatņi un kopā tikšot laisti tikai pārošanās laikā.

Nu jau jauno tīģeri no abām tīģerienēm - Katrīnas un Astras - varot atšķirt arī vizuāli, viņš izaudzis lielāks un majestātiskāks.

Jau vēstīts, ka 2010.gada 13.maijā Rīgas zooloģiskajā dārzā no Lielbritānijas ieradās tīģerpuika Vasja, lai kļūtu par Rīgā dzīvojošās tīģerienes Katrīnas līgavaini. Rīgā 2008.gadā dzimušais tīģerpuika ieradās pēc četru dienu ilga ceļa no Banhemas zooloģiskā dārza Anglijā.

Rīgas zoodārzā patlaban mīt trīs Amūras tīģeri, kas ir augumā lielākā tīģeru pasuga un savvaļā ir viena no apdraudētākajām. Vislielākos draudus tīģeriem rada malumedniecība un barības dzīvnieku - staltbriežu un mežacūku - izmedīšana.

Amūras tīģeri savvaļā sastopami tikai Amūras-Usūrijas reģionā Krievijas Tālajos Austrumos un Ķīnā.

Pašlaik savvaļā ir tikai 400-550 šīs pasugas tīģeru, un pastāv risks, ka dažos gadu desmitos tie savvaļā var izzust vispār. Apmēram tikpat Amūras tīģeru mīt pasaules zoodārzos. Tīģeru saglabāšanai izveidota starptautiska vairošanas programma, kurā piedalās arī Rīgas zooloģiskais dārzs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas