Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tūrisma sezonas sākšanos Rīgā sestdien atzīmēs ar virkni pasākumu

Sākoties jaunajai tūrisma sezonai Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centrs (RTKIC) kopā ar vēl citām organizācijām sestdien piedāvās rīdziniekiem un pilsētas viesiem pasākumu programmu Atklāj savu Rīgu, otrdien preses konferencē informēja centra pārstāvji. Vadītāja Sandra Inkēna norādīja, ka atklāšana pamatā būs domāta vietējiem, nevis ārvalstu tūristiem: “Tā ir iespēja pašiem apskatīties uz pilsētu no cita skatu punkta, nesteidzoties.” Pasākumi notiks latviešu vai krievu valodās un būs bez maksas.  

Kā noskaidroja Diena, cilvēki interesējas par ceļojumu pa Rīgas kanālu ar koka kuģīšiem – ierobežotā vietu skaita dēļ RTKIC lūdz interesentus iepriekš izņemt ielūgumus, taču jau otrdienas pēcpusdienā brīvu vietu braucieniem vairs nebija. S.Inkēna stāsta, ka pēc iepazīšanās ar pasākumu programmu RTKIC mājaslapā, cilvēki piesakās ļoti aktīvi.  

Paredzams, ka jau maijā Rīgas kanālā varētu sākt regulāri kursēt divi ar elektromotoriem aprīkoti koka kuģīši, aģentūrai LETA pastāstīja SIA Kanāla motorlaivu kompānijas valdes loceklis Ainis Čaunāns.

Tūristus uz kuģīšiem plānots nogādāt ar jauniem velotakšiem – braucamajiem ar trīs riteņiem un elektromotoru, kas ļauj tiem sasniegt ātrumu 25 km/h. “Cena būs simboliska. Viens brauciens diviem cilvēkiem izmaksās trīs latus. Par to būs pieejami dažādi maršruti, piemēram, Vecrīga, Alberta iela, Spīķeri,” preses konferencē atklāja viens no idejas īstenotājiem Raivo Neimanis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

25.APRĪĻA PASĀKUMU PROGRAMMA 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas