Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Turpmāk Rīgā būs Austrumu, Pārdaugavas un Ziemeļu rajona izpilddirekcijas

Rīgas domes deputāti trešdien nobalsoja par trīs izpilddirekciju likvidēšanu. Centra rajona izpilddirekcijas funkcijas nodotas Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijai, kura kļūs par Rīgas Austrumu izpilddirekciju. Kurzemes rajona izpilddirekcijas funkcijas pārņems pašreizējā Zemgales priekšpilsētas izpilddirekcija, kura turpmāk tiks dēvēta par Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju, savukārt Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija tiks pievienota Ziemeļu rajona izpilddirekcijai, kura arī turpmāk saglabās līdzšinējo nosaukumu. Izpilddirekcijas tiks likvidētas līdz 1.novembrim.

Opozīcijas deputātu piedāvājums likvidēt visas rajonu un priekšpilsētu izpilddirekcijas, funkcijas nododot Rīgas pilsētas izpilddirektoram vai Rīgas domes nozaru departamentiem, neguva domnieku atbalstu. Vicemērs Ainārs Šlesers teica, ka Rīgā tiek strādāts pie vērienīgas iestāžu reorganizācijas un nebūtu pareizi likvidēt visas izpilddirekcijas uzreiz, ja nav zināms, kā domes struktūra izskatīsies nākamajā gadā. 

Pilsoniskās savienības deputāti uzskata, ka izpilddirekciju likvidācija ir pretrunā ar Darba likumu. Tāpat arī trīs izpilddirekciju likvidēšana ir tikai šķietama reorganizācija, jo neatrisina nevienu no pašlaik esošajām  problēmām.

PS frakcija piedāvāja likvidēt visas rajonu un priekšpilsētu izpilddirekcijas, atsakoties no funkcijām, kuras nav nepieciešamas, atlikušās centralizējot un nododot Rīgas pilsētas izpilddirektoram vai Rīgas domes nozaru departamentiem. Piemēram, priekšpilsētu un rajonu teritorijas apsaimniekošanas un labiekārtošanas funkcijas nododot RD Komunālajam departamentam. Savukārt pašvaldības pakalpojumu pieteikšanu, klientu informēšanu, pretenziju pieņemšanu un citus pakalpojumus var sniegt RD Apmeklētāju centrs, izmantojot visas tā teritoriālās filiāles. Nepieciešamības gadījumā attālinātajās Rīgas apkaimēs var izveidot papildus klientu apkalpošanas centrus. Tādā veidā centralizējot pašvaldības funkcijas un decentralizējot pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, tiks samazināti korupcijas riski, jo lēmumu pieņēmēji nenonāks tiešā saskarē ar iedzīvotājiem, pārliecināta PS.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas