Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ušakovs atceļ Bemhenu no RS vadītāja amata

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) atcēlis Leonu Bemhenu no Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētāja amata vismaz uz izmeklēšanas laiku saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veikto izmeklēšanu Rīgas satiksmē.

Ušakovs norādīja, ka viņam par KNAB veiktajām darbībām Rīgas satiksmē ir tikpat daudz informācijas kā jau izskanējis masu medijos, tomēr arī šī informācija bijusi pietiekama, lai mērs izšķirtos par labu Bemhena atstādināšanai no RS vadītāja amata vismaz uz izmeklēšanas laiku.

Tiesa, Behmens turpinās darboties uzņēmuma valdē. "Cik ilgi viņš turpinās darboties uzņēmumā šajā kapacitātē, to es jums pateikt nevaru, bet lēmums tiks pieņemts tuvākajā laikā," medijiem preses brīfingā atklāja mērs.

"Vēl viena lieta, kas runājama šodien un ko mēs plānojam darīt, ir pēc svētkiem vērsties gan Iepirkumu uzraudzības birojā, gan Ģenerālprokuratūrā ar jautājumu, kādā veidā pašvaldības var noteikt iepirkumu procedūrās stingrākas normas, nekā noteikts likumā [..], lai mēs varētu atsevišķos gadījumos šo procedūru padarīt stingrāku, bet, protams, nepārkāpjot Latvijas Republikas likumus," norādīja Ušakovs.

Uz jautājumiem, vai notikušais varētu būt saistīts ar autobusu iepirkumu no Polijas ražotāja Solaris Bus & Coach S.A (arī Polijā saistībā ar KNAB izmeklēšanu Rīgas satiksmes lietā aizturētas divas personas), Ušakovs konkrēti neatbildēja. "Man nav nekādas informācijas, izņemot to, ka es to pašu poļu valodā uzrakstīto preses relīzi esmu izlasījis, angliski un latviski arī izlasīju, bet man nav nekādas informācijas no atbildīgās iestādes, no KNAB."

Ušakovs arī uzsvēra, ka "nedrīkst izteikt minējumus", vadoties pēc medijos publiskotās informācijas, jo tas "zināmā mērā traucēt izmeklēšanas procesu. Tas būtu ārkārtīgi nekorekti un nepareizi." 

Mērs apgalvoja, ka ar Bemhenu par konkrētiem iepirkumiem notikušā kontekstā nav runājis, vien žurnālistiem atklāja, ka Bemhens par KNAB darbībām Rīgas satiksmē esot paudis izbrīnu. Bemhens Ušakovam esot apliecinājis, ka, viņaprāt, Rīgas satiksmē viss esot noticis atbilstoši likumam, kā arī apliecinājis mēram, ka viņam neesot piemērots nekāds statuss, tostarp liecinieka statuss. 

Jau ziņots, ka KNAB aizturēja Rīgas satiksmes Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoru Igoru Volkinšteinu. Uz Dienas jautājumu, vai pēc departamenta vadītāja aizturēšanas departaments spēs funkcionēt, Ušakovs atbildēja apstiprinoši: "Uzņēmums ir liels, tas nozīmē, ka uzņēmums var funkcionēt arī pie nosacījuma, ja kāds no departamentu direktoriem kaut kādu iemeslu dēļ nevar pildīt savus pienākumus." Mērs gan nevarēja komentēt, tieši kurš šobrīd uzņemsies Volkinšteina pienākumus.

Ušakovs arī norādījis, ka neesot informēts par kratīšanām Rīgas domē.

(papildināta visa ziņa)

 

 

Top komentāri

O, vecā mauka bum-bum Bemhens
O
vienreiz UZMESTS! Kaut nu mironis vairs neceltos, jo tik ilgi ir rauts, laupīts, zagts, un gana nav nekad - kaut līdz pašai ellei!
zinātāja
z
Beidzot paņem pie dziesmas par pirms trim, četriem gadiem notikušām mahinācijām. Tas viss noticis pateicoties Polijas izmeklētājiem. Ušaks tēlo , ka nezināja neko.
Robis
R
Ja pāris dienu atpakaļ šajā sakarā nebūtu ASV vēstniecības paziņojuma par korupciju LV, 100% ka paši neko nedarītu.... Prezidents visus šos gadus ir klusējis, Valdības vadītāji un ministri-klusējuši, Saeimas partijas (visas) klusējušas, NVO un arodbiedrības -klusējušas....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas