Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Uzsākts kriminālprocess par iespējamām nelikumībām RD Sporta pārvaldē

Rīgas reģiona pārvaldes Ekonomikas policija uzsākusi kriminālprocesu, lai izmeklētu iespējamus noziedzīgus nodarījumus Rīgas Domes (RD) Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta (IJSD) Sporta pārvaldē (SP). Iesniegumu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem pārvaldē 2006. un 2007.gadā  tiesībsargiem 29.jūlijā nodeva partijas Jaunais Laiks RD frakcijas deputāte Baiba Brigmane.

Kriminālprocess uzsākts aizdomās par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā un tautsaimniecībā.
RD Revīzijas komisija (RK) 2008.gada 1.jūnija atzinumā pārvaldē konstatējusi virkni likuma pārkāpumus, kuros iespējams, saskatāmas noziedzīgu nodarījumu pazīmes, Dienu informēja B.Brigmane. Atsevišķos gadījumos pastāvot bažas, ka līdzekļi tikuši maksāti bez tiesiska pamata par nenotikušiem pasākumiem - piemēram, par nenotikušām sacensībām.

Iespējams, SP apzināti vai nolaidības dēļ ilgstoši un regulāri sadarbojas ar nodokļu nemaksātājiem, pārskaitot pašvaldības līdzekļus, tai skaitā, pievienotās vērtības nodokli (PVN) personām, kuras izslēgtas no PVN reģistra. “Tāpat SP ir konstatēta virkne regulāru likuma pārkāpumu citās jomās, piemēram, nepilnības grāmatvedības uzskaitē, iepirkuma procedūru nerīkošana, cenu aptauju neveikšana, kas rada aizdomas par citu iespējamu nelikumību slēpšanu,”  uzsver B.Brigmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas