Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Var slēpot Rīgas centrā

Pirmo reizi uzkāpis uz slēpēm, trīsgadīgais puisēns turas braši, tikai retu reizi nenotur līdzsvaru un nogāžas. Piecelties viņam palīdz tētis Aivars. "Gribu dēlam iemācīt slēpot. Cik labi, ka to var darīt gandrīz pašā Rīgas centrā," viņš piebilst. Svētdien Uzvaras parkā atklāta pilsētā vienīgā publiskā slēpošanas trase (1200 m), kas darbojas visu diennakti un ir bezmaksas. Rīdzinieki aicina pašvaldību apsvērt iespēju nākamgad ierīkot šeit arī pilsētas slidotavu.
Nākamajā ziemā Uzvaras parkā blakus slēpošanas trasei varētu atvērt arī slidotavu.

Atvērta arī naktī


Kā novēroja Diena, gan pirmdien, gan otrdien jau darbadienas pēcpusdienā slēpotāji sārtiem vaigiem mēro trasi, kura līkumiem vijas gar Uzvaras pieminekli. Vakaros, pēc inventāra nomas punkta administratora Jura Kraukļa teiktā, cilvēku ir vēl vairāk. "Kopš trasi atvēra, katru dienu ejot garām, domāju, ka būtu jāizmēģina arī man. Izmēģināju. Man šeit ļoti patīk - laipna apkalpošana un arī cilvēku nav tik daudz, lai būtu grūstīšanās," stāsta parkā sastaptā Aija.

Kopš svētdienas, kad šeit ar sacensībām, kurās piedalījās 300 dalībnieku, tika atklāta slēpošanas sezona, trase apmeklētājiem ir atvērta un labi izgaismota visu diennakti.

Iznomā 140 slēpju


Lāsma gan aktīvai atpūtai atvēl gaišāku dienas laiku, uzsverot, ka jūtas šeit ļoti komfortabli: "Šeit neviens nerāda uz tevi ar pirkstu, nesmejas par tiem, kuri nevar nostāvēt uz slēpēm." Inventāru viņa nomā uz vietas, paskaidrojot, ka "veikalos slēpes maksā virs simts latiem, bet nomā cenas ir pietiekami zemas".

Pieaugušajiem, nomājot inventāru vienu stundu, jāšķiras no trijiem latiem, otrā stunda maksā divus latus. Bērniem līdz 16 gadu vecumam jāmaksā uz pusi mazāk. Rīgas domes izglītības, jaunatnes un sporta departamenta pārstāvis Roberts Raimo uzsver, ka tās ir zemākās cenas Latvijā. Nomas punktā, kas darbojas no plkst. 10.00 līdz plkst. 21.00, ir pieejami 140 slēpju komplekti.

Vēlas slidot


Divu gadu laikā, kopš Uzvaras parkā atklāta slēpošanas trase, bet šovasar arī trase skriešanai, rollerslēpošanai, skrituļsidošanai un riteņbraukšanai, tas kļuvis par iecienītu aktīvās atpūtas centru visai ģimenei. Tuvākie plāni - ierīkot šeit arī pilsētas slidotavu.

"Parks ir ļoti plašs, tāpēc būtu lieliski izveidot šeit slidotavu, tad arī cilvēku būtu vairāk," atbalstu iecerei pauž nomas punkta administrators Edvīns Maksimovs. Arī Santa, kura uz trasi atbraukusi līdzi vīram un dēlam, uzskata to par labu domu: "Tad nevajadzēs braukt uz centru vai uz Lido, viss būs vienuviet, tas tiešām būtu lieliski."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas