Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vērtēs RS plānus atlaist teju 600 konduktoru

Valsts darba inspekcija (VDI) mēneša laikā plāno izskatīt Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) iesniegumu, kurā lūgts izvērtēt Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) ieceri atlaist gandrīz 600 darbinieku, informē aģentūra LETA. VDI direktore Rita Elce uzsvērusi, ka šis gadījums jāizskata pēc iespējas ātrāk.

LABA iesniegumā norāda, ka līdz ar etalona ieviešanu RS paredzējusi atbrīvot no darba 579 darbiniekus un nosūtījusi darbiniekus pārstāvošajai arodbiedrībai LABA — Transports lūgumu atļaut pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar arodbiedrības biedriem. LABA konduktoru kolektīvu atlaišanu neatbalsta, jo tas būtiski aizskar LABA biedru tiesības. Tāpat arodbiedrība nav iepazīstināta ar šāda lēmuma ekonomisko pamatojumu.

Šī gada 22.janvārī LABA — Transports nosūtīja RS vadībai lūgumu sniegt papildu informāciju par plānoto kolektīvo konduktoru atlaišanu, kā arī informāciju par darbiniekiem, kam saskaņā ar Darba likumu ir priekšrocības turpināt darba attiecības štatu samazināšanas gadījumā. RS arodbiedrībai atbildēja, ka darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas ar visiem konduktoriem un, tā kā uzņēmumā nav brīvu vakanču, priekšrocības turpināt darba attiecības netiek izvērtētas.

Turpretī arodbiedrības pārstāvji norāda, ka RS vadība visiem konduktoriem lūdz aizpildīt informatīvu aptaujas lapu un tajā ietverts punkts, kurā darbiniekam lūgts atbildēt uz jautājumu, vai viņš piekrīt pārtraukt darba attiecības pēc abpusējas vienošanās.

Arodbiedrība to uzskata par darbinieku maldināšanu, jo, aizbildinoties ar informatīvu aptauju, darbinieks paraksta vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas