Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

VIDEO: Lietus dēļ Rīgas centrā pārplūdušas ielas; nolijusi 10 dienu norma

Negaisa laikā, kas pēc plkst.15 plosījās Rīgā, vēja ātrums brāzmās sasniedzis vētras spēku - 22 metrus sekundē, _BNS _uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā.

Lai gan negaisa laikā ļoti stipri lija un lietus appludināja vairākas ielas, tas bija īslaicīgs, tāpēc nokrišņu daudzuma rekords nav sasniegts. Stundas laikā Rīgā nolija 33 milimetri jeb aptuveni 10 dienu norma.

Vietām Rīgā bez stiprā lietus un vētras novērota arī krusa. Gaisa temperatūra stundas laikā pazeminājās no +26 līdz +18 grādiem.

Spēcīgi negaisi pēcpusdienā un vakarā plosījās arī citviet valsts centrālajos un austrumu rajonos. Ap plkst.18.30 Rīgu, sākot no rietumiem, sāka šķērsot jauna lietus zona - iespējams stiprs, bet īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Lietus un stiprā vēja rezultātā daudzviet Rīgā bija apgrūtināta satiksmes plūsma, un to seku likvidēšanai Rīgā operatīvos darbus veic gan ielu, gan luksoforu uzturēšanas uzņēmumi, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Spēcīgās lietavas ir atstājušas iespaidu arī uz Saeimas namu, novēroja aģentūra LETA. Pēc spēcīgā lietus ūdens peļķes ir redzamas pagrabstāva tualešu telpās, bet otrajā stāvā pie Saeimas sēžu zāles ūdens sūcas caur stiklotajiem griestiem.

Savukārt spēcīgā lietus dēļ plīsusi notekūdens caurule pie astoņu stāvu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nama Rīgā, Jeruzalemes ielā 1, appludinot ēkas ceturto stāvu, kurā izvietota Vladimira Vaškeviča vadītā Stratēģiskās attīstības pārvalde un VID Personāla pārvaldes arhīvs.

Lai pēc iespējas ātrāk atbrīvotu brauktuves no lietavu radītajām peļķēm, ielu uzturēšanas uzņēmumi kritiskākajās vietās papildus atsūknē ūdeni, kā arī attīra lietus ūdens gūlijas no lietusgāžu radītajiem sanesumiem. Tāpat brauktuves tiek atbrīvotas no nokritušajiem koku zariem.

Kā informē departaments, lietusgāžu un stiprā vēja rezultātā Krišjāņa Valdemāra ielā netālu no Latvijas Nacionālā teātra uz ielas braucamās daļas nogāzts liels koka zars, kā rezultātā satiksmes plūsma pa Krišjāņa Valdemāra ielu ir apgrūtināta. Lai atbrīvotu brauktuvi, uz minēto vietu ir devusies a/s Ceļu pārvalde.

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centra rīcībā esošās informācijas, lietusgāžu rezultātā šobrīd Rīgā ir apgrūtināta satiksme arī Krišjāņa Barona ielas, Audēju ielas un Aspazijas bulvāra krustojuma apkārtnē, Matīsa ielas un Tērbatas ielas krustojuma apkārtnē. Satiksme ir apgrūtināta arī Pētersalas ielā un Krasta ielā, Juglas ielā zem Brīvības gatves pārvada un citviet.

BNS iepriekš vēstīja, ka stiprā lietus dēļ tika traucēta 6. un 11. maršruta tramvaju kustība. Sliedēs bija sakrājies augsts ūdens līmenis, tramvaji nevarēja braukt. Savukārt aculiecinieku stāstītais liecina, ka Matīsa ielā bija izveidojušās tik lielas ūdens peļķes, ka automašīnām nācās apstāties, bet velosipēdiem ūdens sniedzās līdz pusritenim. Applūdusi esot arī ugunsdzēsēju depo Matīsa ielā.

Satiksmes departaments informē, ka stipro lietusgāžu rezultātā vietām pilsētā ir izskalotas kanalizācijas lūkas, piemēram, Ģertrūdes ielas un Valmieras ielas krustojumā, kā arī Bauskas ielas un Ziepniekkalna ielas krustojumā. Stipro lietavu laikā vietām remontdarbu vietās ir aizskaloti norobežojošie vadstatņi, piemēram Marijas un Elizabetes ielu krustojuma tuvumā.

Brīžiem Satiksmes vadības centrā konstatēti arī īslaicīgi luksoforu darbības traucējumi.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus braukt ļoti uzmanīgi un par satiksmi traucējošiem šķēršļiem uz ielu brauktuvēm, nekavējoties ziņot Satiksmes vadības centram pa diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

(papildināts ar jaunākajiem lasītāju VIDEO)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VIDEO UN FOTO

VIDEO par plūdiem Elizabetes un Marijas ielas stūrī

Plūdi Elizabetes ielā

Plūdi Marijas ielas krustojumā

Blogeres Saprges foto

Lasītāja VIDEO

Dramatiski plūdi Tērbatas ielā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas