Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Visu Latvijai un PS mērķis - savākt vairāk parakstus par Dudajeva gatvi nekā pretiniekiem

Pilsoniskā Savienība un Visu Latvijai līdz mēneša beigām vāks parakstus Dudajeva gatves saglabāšanai Rīgā. Atbalstu šai iniciatīvai pirmdien pauda arī TB/LNNK. Rīgas domes attīstības komitejas vadītājs Sergejs Dolgopolovs (SC) nesola ātru deputātu lēmumu šajā lietā. Man ir ļoti interesanti vērot, kā savā starpā partijas sacenšas, vērtēja S.Dolgopolovs. Viņš gan uzskata, ka savulaik Purvciemā pārdēvētā Kosmonautikas gatve čečena Džohara Dudajeva vārdā ir kļūda, kas ir jālabo.

"Nākamreiz kādu iemeslu dēļ tā var būt Brīvības iela," tā savukārt  uzsver PS pārstāvis Rīgas domes deputāts Dāvis Stalts. Kampaņas organizatori cer savākt vismaz uz pusi vairāk parakstu, nekā būs savākts par šīs gatves nosaukuma maiņu. Viņš uzsvēra, ka šīs kampaņas pamatā ir princips, lai “Krievijas katras iegribas dēļ Rīgā uzreiz nepārdēvētu ielu nosaukumus un neveiktu citas darbības”, par viņa teikto vēsta BNS. "Ir reizes, kad ir jābūt vienotiem. Ir ļoti bīstams moments, ka šādi varētu stiprināt prokrieviskas saites Latvijā," uzskata Visu Latvijai līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars

RD Pilsētas attīstības departamentā līdz šai nedēļai saņemti septiņi iesniegumi par Džohara Dudajeva gatves pārdēvēšanu. Iesniegumos piedāvāts Dudajeva gatvi pārdēvēt par Ahmata Kadirova gatvi, Gustava Celmiņa gatvi, Kosmonautikas gatvi (šīs gatves nosaukums pirms 1996.gada), Mihaila Tāla gatvi, kā arī Patriotu ielu.

Rīgas domes atbildīgās komitejas vadītājs S.Dolgopolovs uzskata, ka šobrīd sacelta lieka ažiotāža, taču deputāti esot pacietīgi un nesteigšoties pieņemt lēmumu par ielas nosaukuma maiņu. “Tur ir 999 dzīvokļu, vairāk nekā 200 firmu, kas viņiem segs zaudējumus? Parēķiniet paši, cik izmaksā dokumentu nomaiņa. Varu pateikt, ka plāksnīšu nomaiņa uz ēkām salīdzinoši ir pupu mizas,” arī uz iespējamām izmaksām norādīja komitejas vadītājs. Lai arī viņš uzskata, ka savulaik pieņemtais lēmums par ielas pārdēvēšanu bijis kļūdains, paiešot zināms laiks līdz tiks izlemts par ielas nosaukuma maiņu. “Viena lieta ir atcelt nosaukumu, bet otra -  piedāvāt kaut ko citu,” viņš uzsvēra. Ar iespējamiem variantiem tikšot iepazīstināti iedzīvotāji un rīkota sabiedriskā apspriešana.  

Dudajeva gatvi agrāk sauca par Kosmonautikas gatvi, taču 1996.gadā pēc Saeimas deputātu ierosinājuma to pārdēvēja. Pēc tam vairākas reizes domnieki nāca klajā ar ierosinājumu ielu pārdēvēt, tostarp pēc "Nordost" ķīlnieku krīzes Maskavā 2002.gadā un pēc traģiskajiem notikumiem Ziemeļosetijas pilsētas Beslanas skolā 2004.gadā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas