Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ziemas riepu nomaiņas "drudzis" vēl tikai priekšā

Lai gan naktī uz pirmdienu termometra stabiņš nokritās zem nulles, autoservisos Rīgā autovadītāji vēl nesteidz nomainīt riepas saviem spēkratiem. Masveida riepu nomaiņa no vasaras uz ziemas riepām tiek prognozēts tikai pēc pirmā sniega. Diena jau rakstīja, ka šodien galvaspilsētā pirmo reizi šajā sezonā tika nokaisīti tilti, jo uz tiem bija izveidojies "melnais ledus". Autoservisos _Dienai _apgalvoja, ka šoferīšus, kuri nebūs paspējuši savlaicīgi nomainīt ziemas riepas saviem auto, sagaida nepatīkami pārsteigumi.

Tomēr tiek pieļauts, ka šogad rindas varētu būt mazākas nekā pērn, jo daļa braucēju ir kļuvuši apzinīgāki un jau oktobrī sākuši aprīkot savus  spēkratus ar ziemas riepām. Zemzaru ielas SIA Gros auto servisa pārstāvis Aivars Maslovskis stāsta, ka šodien rindas servisā neesot, taču pieraksts uz riepu maiņu ir pilns gandrīz nedēļu uz priekšu. Autoservisa pārstāvis norāda, ka sals uz pirmdienu nav bijis tik liels, lai mašīnām ar vasaras riepām ceļi kļūtu neizbraucami.

«Šodien rindā stāv tikai divas mašīnas, un tās arī uzreiz tiks apkalpotas. Pie mums pagaidām viss mierīgi, »saka SIA Laneks autoservisa vadītāja vietas izpildītājs Žans Ribaks. Lielāka rosība nekā iepriekšējās nedēļās novērota SIA Kemi autoservisā G.Astras ielā. Tā vadītājs Ēriks Kamergrauzis Dienai stāsta, ka šodien rindā stāv vairāk mašīnu nekā iepriekšējās dienās. «Mana pieredze rāda, ka parasti ir divi ziemas riepu mainīšanas bumi. Pirmais ir uzreiz pēc pirmā sniega, jo ar vasaras riepām pabraukt nav iespējams,»saka E. Kamergrauzis. Kā otro riepu mainīšanas bumu viņš min nedēļu pirms 1.decembra, kad saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, visiem auto ir jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām. Viņš atminas, ka tikpat lielas rindas bija arī nedēļu pēc noteiktā datuma, jo visi pie riepu maiņas netika lielo rindu dēļ.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ceļu uzturētāji sāk kaisīt autoceļus, lielāku salu gaida mēneša beigās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas