Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zīle gatavs aicināt Tautas partiju koalīcijā

Tēvzemei un brīvībai/LNNK (TB/LNNK) priekšsēdētājs Roberts Zīle, kas ir parakstījis vienošanos ar Jauno laiku (JL) un _LPP/LC _par jaunas koalīcijas veidošanu Rīgas domē, ir gatavs tajā aicināt Tautas partiju (TP). Lai arī tās deputāti parakstīja lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK), R.Zīle kā būtisku faktoru uzskata gan TP skaitlisko ietekmi domē, gan sadarbību ar TP valdībā.

Tajā pašā laikā R.Zīles vadītā partija nesteigs izpildīt pagājušajā naktī parakstītajā vienošanās dokumentā noteikto, ka TB/LNNK izvirza jaunu Rīgas mēru J.Birka vietā. Līdz ar to JL frakcija neredz pamata atsaukt parakstus zem ierosinājuma atbrīvot mēru un, visticamāk, iesniegs to domes prezidijā, Dienai sacīja JL frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

TB/LNNK iekšienē ir viedoklis, ka tēvzemieši nevar virzīt citu mēru kandidātu, jo neviens cits nebūs šajā amatā tik pārliecinošs kā J.Birks. «Mēs neko neredzam, un viņš arī nejūtas izdarījis neko tādu, kā dēļ viņam būtu jāatkāpjas no amata,» Dienai teica R.Zīle. Viņš tomēr aicinātu JL rūpīgi izvērtēt šā nosacījuma iespējamās politiskās sekas.

Neoficiāli jau izskanējis, ka līdz ar demisijas pieprasījuma iekļaušanu domes sēdes darba kārtībā, ir pilnīgi jauna situācija, kurā grūti paredzēt iznākumu un to, kas paliks ārpus koalīcijas. O.Pulks uzskata, ka TB/LNNK ir cienīgi mēra amata kandidāti, piemēram, JL esot laba sadarbība ar Eināru Cilinski (TB/LNNK) un nebūtu iebildumu atbalstīt arī savu bijušo partijas biedru Ivaru Gateru (TB/LNNK). JL un TB/LNNK savu viedokli par tālāko rīcību Rīgas domē paziņos pēc šopēcpusdien paredzētajām valdes sēdēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:

'Nakts sarunu' rezultāts: jauna koalīcija

Kalvītis: TP valde nav lēmusi par Rīgas domes koalīcijas atstāšanu

Par trešdien notikušo Rīgas Domē lasiet šeit!


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas