Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bolt ievieš brauciena audio ierakstīšanu

Kopbraukšanas platforma Bolt testa režīmā ir ieviesusi jaunu drošības funkciju, kas ir plānota kā daļa no lietotnē jau pieejamā drošības rīku kopuma, informēja Bolt pārstāvji.

Tagad gan pasažieri, gan partneršoferi varēs sākt brauciena audio ierakstu, ja brauciena laikā viņi jutīsies nedroši vai saskarsies ar nepieņemamu uzvedību. Audio ierakstu kopā ar pieprasījumu varēs nosūtīt "Bolt" klientu atbalsta dienestam.

Jaunā audio ieraksta funkcija ir daļa no "Bolt" ieguldījumiem drošības uzlabošanā, un tā palīdzēs "Bolt" klientu atbalsta komandai ātrāk un efektīvāk risināt drošības jautājumus, skaidro kompānijā. Brauciena audio ierakstu varēs sākt tikai aktīva "Bolt" brauciena laikā, un lietotāja ierīcē tas tiks uzglabāts 24 stundas šifrētā formātā. 

Paziņojums par audio ieraksta uzsākšanu tiks nosūtīts arī otrai personai, kas atrodas automašīnā - piemēram, ja lietotājs sāks audio ierakstu, autovadītājs par to tiks informēts, un otrādi. Šīs funkcijas izmantošanai ir nepieciešama jaunākā lietotnes versija.

"Bolt" operāciju vadītājs Latvijā Mārcis Baķis norāda, ka, lai gan starpgadījumi braucienu laikā notiek reti, "Bolt" nemitīgi attīsta klientiem un partneršoferiem pieejamo drošības risinājumu klāstu. Brauciena audio ieraksta funkcija ir jaunākais papildinājums "Bolt" lietotnes drošības rīku komplektā, ko klienti un partneršoferi var izmantot brīžos, kad brauciena laikā jūtas nedroši. "Bolt" nenodos audio ierakstus trešajām pusēm, piemēram, Valsts policijai, ja vien no tām nesaņems pamatotu un atbilstošu pieprasījumu.

Lai nosūtītu audio ieraksta failu "Bolt" klientu atbalsta komandai, ieraksts būs jāpievieno ziņojumam par starpgadījumu. Tāpat braucējiem paredzētās drošības funkcijas ietver partneršoferu identitātes verifikāciju ar foto pašportretu reģistrācijas un braucienu laikā, kā arī iespēju reāllaikā kopīgot atrašanās vietu ar draugiem un ģimeni. Drošības funkcijas ietver arī ārkārtas palīdzības pogu, kas ļauj braucējiem ātri un diskrēti sazināties ar ārkārtas dienestiem. 

Esošās drošības funkcijas, kas paredzētas autovadītājiem, ietver iespēju no "Bolt" platformas bloķēt tos partneršoferus, kuri pārkāpj platformas noteikumus. Tāpat drošības nolūkos partneršofera un klienta telefona numurs tiek maskēts un netiek atklāts pasažieriem. Kā arī, ja auto aktīva brauciena laikā ilgāku laiku stāv uz vietas, "Bolt" drošības komanda saņem paziņojumu un sazinās ar partneršoferi, lai pārliecinātos par viņa drošību. 

"Bolt" kopbraukšanas pakalpojums patlaban ir pieejams astoņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Jūrmalā, Ogrē, Valmierā, Jelgavā, Liepājā un Ventspilī.

Jau ziņots, ka "Bolt" 2013.gadā izveidoja Markuss Villigs, kuram patlaban kompānijas kapitālā pieder 16,87%. "Bolt" mikromobilitātes pakalpojumi pieejami 260 pilsētās, 25 valstīs Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas