Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Centrālā laboratorija pērn nopelnījusi 11,11 miljonus eiro

SIA Centrālā laboratorija pagājušajā gadā strādāja ar 31,882 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 98,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās 4,9 reizes, sasniedzot 11,118 miljonus eiro, liecina Firmas.lv informācija.

"Centrālās laboratorijas" vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma ieņēmumi pērn strauji auga, jo "Centrālā laboratorija" iesaistījās Covid-19 paraugu pieņemšanā un testēšanā visā valsts teritorijā. Tika atvērti vairāk nekā 30 Covid-19 paraugu savākšanas punkti un četras jaunas laboratorijas filiāles Daugavpilī, Jēkabpilī un Rīgā.

Kompānijas vadība atzīst, ka pandēmijas ietekmē nepieciešamība pēc diagnostikas pakalpojumiem ir būtiski pieaugusi. Stiprinot "Centrālās laboratorijas" kapacitāti dažādu infekciju ierosinātāju noteikšanā, uzņēmums investējis vienu miljonu eiro molekulārās nodaļas attīstībā, iegādājoties pasaules vadošo molekulāri bioloģisko izmeklējumu testēšanas iekārtas.

Tāpat tiek norādīts, ka liela vērība tiek pievērsta laboratorijas automatizācijai un informācijas tehnoloģiju risinājumiem. Uzņēmuma vadība arī turpmāk plāno investēt "Centrālās laboratorijas" attīstībā un pakalpojumu spektra paplašināšanā ar jaunu filiāļu izveidošanu.

2019.gadā "Centrālās laboratorijas" apgrozījums bijis 16,029 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 2,261 miljonus eiro.

"Centrālā laboratorija" Latvijā darbojas kopš 1994.gada, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 128 200 eiro. Tā ir viens no veselības uzņēmumu grupas "Repharm" uzņēmumiem.

Kā ziņots, šī gada sākumā "Repharm" patiesie labuma guvēji bija vairākas Latvijas privātpersonas - Roberts Tavjevs, Jānis Oskerko, Mihails Lurje, Aleksandrs Livšics, Leibovičs, Sergejs Korņijenko, Josifs Apts un Jeļena Ņikitina. Kopš 26.janvāra juridiskās personas patieso labuma guvēju noskaidrot nav iespējams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas