Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Cert.lv februārī reģistrējis 104 755 apdraudētas unikālas IP adreses

Latvijā šogad februārī reģistrētas 104 755 unikālas IP adreses, kas bija pakļautas kādam kibertelpas apdraudējumam, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas Cert.lv publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Apkopotie dati atklāj, ka 2019.gada februārī unikālajām IP adresēm visbiežāk reģistrētas konfigurācijas nepilnības, kuru skaits sasniedza 57 578 gadījumu. Kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 10 098 gadījumi, bet 35 537 bija citi apdraudējuma gadījumi.

Vienlaikus 68 incidenti reģistrēti kā pakalpojumu pieejamības problēmas, 11 incidenti - krāpšana, 11 incidenti - kaitīgs saturs, bet neviens gadījums nav reģistrēts informācijas drošības jomā. 

Savukārt ļaunatūras izplatībā visbiežāk reģistrēta Minr ļaundabīgā koda grupa, kurai reģistrēti 4533 gadījumi, kamēr 1228 gadījumi bija Mirai un 909 gadījumi bija Malware-generic ļaundabīgā koda grupa. 

Lai sniegtu pilnvērtīgāku Latvijas kibertelpas pārskatu un nodrošinātu datu starptautisku salīdzināmību, no 2017.gada 1.janvāra incidentu uzskaitei Cert.lv izmanto starptautiski lietotu incidentu taksonomiju. Statistikā visi reģistrētie un apstrādātie incidenti tiek uzskaitīti vienkopus, sadalot tos pa apdraudējumu veidiem, piemēram, ļaunatūra, ielaušanās, krāpšana, kā arī pa infekciju, piemēram, Conficker, Zeus, Mirai, un ievainojamību, piemēram, Opendns, Openrdp tipiem.

Cert.lv ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas