Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Philip Morris International mainās vadība

Viens no pasaulē lielākajiem tabakas izstrādājumu ražotājiem Philip Morris International (PMI) aizvadītajā nedēļā paziņoja par plānotajām izmaiņām uzņēmuma vadībā. PMI līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Luijs Kamiljeri paziņojis, ka personisku iemeslu dēļ aiziet no amata, un, ievērojot pēctecības principu, par kompānijas valdes priekšsēdētāju iecelts pašreizējais uzņēmuma izpilddirektors Andrē Kalancopuloss, kurš amata pienākumus sāks pildīt pirms ikgadējās akcionāru sapulces 2021.gada maijā. Savukārt viņa amatu ieņems Jaceks Olčaks, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā.

Šī plānotā amatu pēctecība nodrošinās vienmērīgu amata pienākumu pārņemšanu un uzņēmuma pārvaldības nepārtrauktību. Kopš PMI kļuvis par neatkarīgu uzņēmumu, Kamiljeri, Kalancopuloss un Olčaks ir strādājuši ciešā sadarbībā. Viņiem ir kopīgs stratēģisks redzējums, un viņu vadībā PMI ir guvis ievērojamus sasniegumus, tostarp biznesa stratēģijas maiņu un neapstrīdamu vadību globālajā tirgū bezdūmu produktu segmentā, norāda Philip Morris International.

Jaunais PMI valdes priekšsēdētājs Andrē Kalancopuloss uzsver, ka septiņu gadu laikā, kopš bijis kompānijas izpilddirektors, PMI iezīmējuši jaunu attīstības kursu un radījuši labākas un zinātniski pamatotas alternatīvas cilvēkiem, kuri turpinātu smēķēt. "Mums pieder pasaulē vadošais produktu portfelis, kurā ietilpst gan tradicionālie, gan bezdūmu produktu, izcila komanda ar augstu veiktspēju, spēju mācīties un pielāgoties tendencēm. Mēs esam gatavi turpināt iesākto un gūt panākumus arī nākotnē. Esmu ļoti priecīgs nodot izpilddirektora atbildību Jacekam Olčakam. Gadu desmitiem cieši sadarbojoties ar Jaceku, es labi zinu, ka viņa aizrautība un uzticība uzņēmumam un mūsu darbiniekiem, kā arī centieni sasniegt rezultātus un dziļās zināšanas par mūsu produktiem, vērtībām un investoriem, padara viņu par ideālu vadītāju, lai nodrošinātu uzņēmuma pastāvīgu izaugsmi un celtu tā vērtību," saka Kalancopuloss.

Jaceks Olčaks pievienojās PMI 1993. gadā un strādājis dažādos finanšu pārvaldības un uzņēmuma vadības amatos visā Eiropā, tostarp kā Polijas un Vācijas PMI filiāļu izpilddirektors, kā arī Eiropas Savienības reģiona prezidents. No 2012. gada augusta viņš ir PMI finanšu direktors un kopš 2018. gada janvāra – izpilddirektors.

Philip Morris International ir nozares vadošais uzņēmums inovatīvo bezdūmu produktu izstrādē un tirdzniecībā, kas ir uzstādījis mērķi jau pārskatāmā nākotnē aizstāt tradicionālos produktus, kā parastās cigaretes, ar samazināta riska bezdūmu produktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas