Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rimi ievieš īpašus iepirkšanās laikus vecāka gadagājuma cilvēkiem un citām riska grupām

Saistībā ar vīrusa Covid-19 izplatību Latvijā Rimi Latvia turpina ieviest papildu līdzekļus, lai pasargātu pircējus un darbiniekus, un izsludina iepirkšanās stundas tikai vecāka gadagājuma cilvēkiem, topošajām māmiņām un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, portālu Diena informē Rimi.

Lai pasargātu no inficēšanās cilvēkus ar augstāko saslimšanas risku, no trešdienas, 18. marta, Rimi veikalos tiek ieviestas iepirkšanās stundas vecāka gadagājuma cilvēkiem, topošajām māmiņām un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Šie pircēji tiek aicināti pirkumus visos Rimi tīkla veikalos veikt katru dienu plkst. 8.00–10.00.

"Ir cilvēki, kuri šobrīd saslimšanas riskam pakļauti vairāk nekā citi. Mūsu valstī ir daudz vecāka gadagājuma cilvēku, tostarp tādi, kuriem nav radinieku vai citu tuvu cilvēku, kas varētu nodrošināt ikdienā nepieciešamo produktu iegādi. Tā kā topošās māmiņas, vecāka gadagājuma cilvēki un cilvēki ar īpašām vajadzībām šajā situācijā ir visneaizsargātākie, aicinām pārējo sabiedrību šo Rimi Latvia lēmumu respektēt un saviem pirkumiem izvēlēties citu dienas laiku," uzsver Rimi Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Kristīne Ciemīte. 

Jau vairākas nedēļas Rimi veikalos ir pievērsta pastiprināta uzmanība drošības, higiēnas un dezinfekcijas pasākumu ievērošanai, ievērojot valsts institūciju prasības, kā arī iekšējās vadlīnijas. Kopš pagājušās nedēļas veikalos pircēji tiek pastiprināti informēti par nepieciešamo rīcību, lai pasargātu sevi un apkārtējos. 

Lai veicinātu pircēju distancēšanās ievērošanu, kopš pirmdienas visos Rimi veikalu kanālos – ekrānos, veikala radio un ar atbilstošiem uzrakstiem – pastiprināti tiek uzsvērts, cik svarīgi šobrīd ir ievērot 2 metru distanci ar citiem apmeklētājiem un apmaksai izmantot bezskaidras naudas norēķinus. Kases zonās, kur parasti ir vislielākā cilvēku plūsma, ir izvietoti papildu brīdinājuma uzraksti un brīdinājumi kasu ekrānos; pirmdien uzsākta arī norobežojošu grīdas uzlīmju izvietošana šajās zonās. Tuvākajās dienās šīs grīdas lentes būs izvietotas visos Rimi veikalos. Šobrīd tiek meklēti arī papildu risinājumi, lai nodrošinātu lielāku distanci starp apmeklētājiem veikala vidē un sekotu līdzi tam, lai šī distance tiktu ievērota. 

Tāpat no šodienas tiek saīsināts atsevišķu veikalu darba laiks. Aktuālo informāciju un veikala darba laikus aicinām skatīt Rimi mājaslapā.

Rimi aicina Latvijas iedzīvotājus būt atbildīgiem gan pret sevi, gan apkārtējo cilvēku veselību un ievērot piesardzības pasākumus, proti, neapmeklēt veikalus, ja ir aizdomas par saslimšanu vai ir bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku.

 

Top komentāri

senču ols
s
man ir 68 gadi un es tai laikā strādāju , tad man rimiķos neko nepārdos?
jautājums
j
Vai pārējos šajā laikā nelaidīs veikalā?
rimi pircēja
r
Man ir astma, bet neesmu grūtniece un arī ne pensionāre, ne ar speciālām vajadzībām, bet tāpat jūtos apdraudēta, tāpēc labprāt iepirktos no rīta ar mazāk kontaktēšanās iespējām. Un,ja jau tā skatās, ne katra grūtniece ir uzreiz atpazīstama, tad iepirksies ar ārsta zīmi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas