Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

SEB banka nākamajā mācību gadā neizsniegs studiju kredītus ar valsts galvojumu

SEB banka 2020./2021.mācību gadā neizsniegs studiju kredītus ar valsts galvojumu, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Bankā norādīja, ka šobrīd norisinās atlase kredītiestādēm, kas turpmāk izsniegs studiju un studējošā kredītus ar Attīstības finanšu institūcijas Altum (Altum) garantiju.

"Izvērtējot nepieciešamos resursus, lai ieviestu izmaiņas līdzšinējā studiju kredītu administrēšanas procesā un sagatavotu jaunu infrastruktūru, SEB banka pieņēmusi lēmumu nepiedalīties atlasē par iespēju izsniegt studiju un studējošā kredītus 2020./2021.mācību gadā," informēja bankā.

Vienlaikus bankā norādīja, ka šis lēmums neietekmēs līdz šim izsniegtos studiju un studējošā kredītus - banka turpina pildīt visus nosacījumus noslēgto līgumu ietvaros, ko paredz izsniegto kredītu uzturēšanas kārtība.

"Ņemot vērā, ka 10 gadus esam bijusi vienīgā banka, kas izsoles rezultātā guvusi tiesības finansēt studentus, daudzu prioritāšu vidū lēmums par šī pakalpojuma pārtraukšanu mums ir bijis ļoti sarežģīts. Nepieciešamās izmaiņas līdzšinējā kredītu administrēšanas procesā šogad nepaveiksim. Šobrīd vēlamies maksimāli vairāk sakārtot attālināti pieejamos pakalpojumus, pilnveidot procesus, kā arī stiprināt mūsu pozīcijas citos kreditēšanas pakalpojumos," sacīja SEB bankas vadītāja Ieva Tetere.

Kopš 2010.gada SEB banka ir vienīgā banka, kas nodrošināja studentiem aizdevumus ar valsts galvojumu. 

Pēdējo triju gadu laikā banka studentiem piešķīrusi 4534 aizdevumus ar valsts galvojumu par aptuveni 27,1 miljonu eiro. Vidējā studiju kredīta summa pērn bija 6200 eiro, bet vidējā summa studējošā kredītam - nedaudz vairāk par 7000 eiro.

Swedbank mediju attiecību vadītājs Jānis Krops sacīja, ka banka varētu piedalīties konkursā. "Mēs vērtējam uzlaboto programmu kā pozitīvu pārmaiņu valsts galvoto studiju kredītu pieejamības veicināšanā un esam apņēmības pilni iesaistīties programmā. Šobrīd strādājam pie tehniskajiem risinājumiem un gatavojam pieteikumu savai dalībai programmā," viņš sacīja.

Altum šogad 29.jūnijā izsludināja atlasi kredītiestādēm, kas izsniegs studiju un studējošo kredītus ar institūcijas garantiju. Banku izsniegtos studiju kredītus turpmāk garantēs Altum, un šāds risinājums ļaus atteikties no prasības pēc otra galvotāja, kas līdz šim ir bijis kāds ģimenes loceklis vai draugs.

pievienota 8. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas