Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Spilva plāno iepirkt 841 tonnu dažādu dārzeņu

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotāja SIA Spilva šajā pavasarī pārstrādājusi jau 30,5 tonnas iepirkto vietējo skābeņu, kas ir 25% no plānotā skābeņu piegāžu apjoma, savukārt kopumā sezonā plānots iepirkt 841 tonnu dažādu dārzeņu,  informē uzņēmuma Iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.

Aizvadītajā sezonā Spilva iepirka un ražotnē Babītes novadā pārstrādāja 841,3 tonnas dārzeņu, augļu un ogu, un šajā sezonā paredzētais apjoms ir līdzīgs.

Lielākās dārzeņu iepirkuma pozīcijas ir gurķi - 180,2 tonnas, skābenes - 120 tonnas, kabači - 44,2 tonnas, saldie pipari - 20 tonnas, svaigi tīrīti sīpoli - 13,4 tonnas, baklažāni - 12,6 tonnas, pelēkie zirņi - 10 tonnas.

Lielā daļā dārzeņu grupu iepirkums tiek veikts no Latvijas piegādātājiem, bet atsevišķās kategorijās - no citām Eiropas Savienības valstīm.

Kā ziņots, Spilva pērn strādājusi ar 1,39 miljonu eiro peļņu, kas ir 21% pieaugums salīdzinājumā ar 1,15 miljoniem iepriekšējā gadā. Savukārt  Spilvas apgrozījums pērn sasniedza 21,584 miljonus eiro, kas ir par 18% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad šis rādītājs bija 18,235 miljoni eiro.

Pērn uzņēmums savas ražotnes attīstībā investēja 829 000 eiro. Investīciju galvenais virziens bija bezkonservantu ražošanas attīstīšana, kas ļauj ražot visas tomātu mērces bez konservantiem, kā arī palielina bezkonservantu produkcijas īpatsvaru kopējā produktu portfelī.

Šā gada investīciju budžets ir 1,15 miljoni eiro.

Kā ziņots, Spilva darbību sāka 1992.gadā Babītē. Uzņēmuma produktu klāstā ir ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas - tomātu mērces un kečupi, majonēzes, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, sulas, tējas un garšvielas.

Spilvas lielākie eksporta tirgi ir Krievija, Igaunija, Lietuva, Somija un Zviedrija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas