Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tokyo City "aplokšņu algas" vairs nemaksāšot

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Finanšu policijas reida, kura pamatā bija LTV žurnālistes – trauku mazgātājas - sūdzība par aplokšņu algu maksāšanu, uzņēmuma Tokyo City vadība darbiniekiem paziņojusi, ka aplokšņu algas vairs nemaksāšot, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Aizliegtais paņēmiens. Par to liecina videofragments no Tokyo City darbinieku sapulces. Pats uzņēmums oficiālus komentārus joprojām nesniedz.

"Paliek likmes tādas pašas, vienkārši to, ko jūs vēl papildus saņēmāt, to jūs saņemsiet uz kartes," videofragmentā Tokyo City Barona ielas filiāles vadītāja Dace Gaspažiņa-Korecka skaidro darbiniekiem, norādot, ka "VID mūs ir piespiedis pie sienas."

Kā ziņots, līdz šim vairākus gadus uzņēmums daļu algas maksāja aploksnēs, par kuru tādējādi netiek maksātas sociālās apdrošināšanas iemaksas. Tagad, ja uzņēmuma solījums piepildīsies, no solītas oficiālās piemaksas sociālās apdrošināšanas iemaksas tiks segtas.

Tiesa, uzņēmums aizvien neplāno atteikties no sistēmas, ka oficiāli netiek apmaksātas virsstundas (dubultā likme), darbs svētkos (dubultā likme), kā arī darbs naktīs, par kurām jābūt 50% piemaksai, ko visu paredz darba likums. Filiāles direktore darbiniekiem skaidro, ka restorānos nav "svētku stundu", un liek saprast, ka visu šo papildus darbu apmaksās kā prēmijas, kas nozīmētu apiet darba likumdošanu.     

Top komentāri

Joks.
J
Jālikvidē un pa jaunu jāveido Vienotības Reira bezjāedzīgā Valsts darba inspekcija, kura nekādi neaizstāv darba ņemējus, bet izvairās no darba devēju reālas šodīšanas.
Gustite
G
Ne, nu jau tiesam ir vajprats kas notiek saja Latvanaiju, kuru par banditisku, amoralu, netaisnigu valsti izveidoja Latvijas valsst izlaupitaji un latvieus tauats slepkavas Godman un LC zaglu banda, Skele un TP zaglu banda, Lembergs un ZZS zaglu banda, Rumois, Freibergisa, Zaglers, Bersnins ir tie, kuri parakstija sos banditiem, laupitajiem izstradatos likumus. Kad, beidzot, tiks tiesati un ar publisku naves sodu soditi Godman, Skele, Lembergs, Lesinskis- slesere, Rumpis, Freibergisa, Zaglers, Berzins,,,,?
Pranis
P
a kāda šķirtuve , konvertā vai bankomātā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas